Κορωνοϊός: Πέθανε βουλευτής στο Ιράν - Στους 43 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Πέθανε βουλευτής στο Ιράν - Στους 43 οι νεκροί

Η Νότια Κορέα κατέγραψε ακόμη 219 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.150  - Στα 593 τα συνολικά κρούσματα στο Ιράν

covid_iran
Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του Covid-19 στο Ιράν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υγειονομικών αρχών που ανακοίνωσε τον νεότερο απολογισμό, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της χώρας. Ο αριθμός των ασθενών σε όλη τη χώρα έχει φτάσει τους 593.

Στους νεκρούς περιλάμβάνεται κι ένας βουλευτής, ο Mohammad Ali Ramazani Dastak, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος της Astana Ashrafieh και διαπιστώθηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό μόλις πριν από λίγες ημέρες. Ο βουλευτής έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου.

"Δυστυχώς εννέα άνθρωποι πέθαναν από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες. Οι θάνατοι είναι πλέον 43. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από χθες ανέρχονται στα 205, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 593", είπε ο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Λίγο νωρίτερα, το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr μετέδωσε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σύμφωνα με την οποία η εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης θα γίνει διαδικτυακά, λόγω της επιδημίας.

Την Παρασκευή η Τεχεράνη είχε προειδοποιήσει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι "δύσκολη". Το Ιράν έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από τον κορωνοϊό απ' όλες τις άλλες χώρες, εκτός της Κίνας.

Πάνω από 200 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα κατέγραψε ακόμη 219 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.150, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας.

Τα νέα αυτά κρούσματα προστέθηκαν στα 594 επιβεβαιωμένα που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα σήμερα. Συνολικά αποτελούν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στη Νότια Κορέα από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε εντοπίστηκε ο πρώτος ασθενής.

Εξάλλου οι αρχές της χώρας κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς προειδοποίησαν ότι η χώρα βρίσκεται «σε κρίσιμο σημείο» στη μάχη της κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Σας ζητάμε να αποφεύγετε να συμμετέχετε σε δημόσιες εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων θρησκευτικών εκδηλώσεων ή διαδηλώσεων, αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Κιμ Κανγκ-λιπ υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «μια κρίσιμη στιγμή» στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, ενώ πρόσθεσε: «Παρακαλώ μείνετε σπίτι, αποφεύγετε να βγαίνετε έξω και περιορίστε τις επαφές σας με άλλους ανθρώπους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης