Κορωνοϊός: Η Γερμανία δεν βλέπει ανάγκη για ταξιδιωτική οδηγία για την Ιταλία λόγω του ιού

Κορωνοϊός: Η Γερμανία δεν βλέπει ανάγκη για ταξιδιωτική οδηγία για την Ιταλία λόγω του ιού

Η γερμανική οικονομία είναι κοντά σε στασιμότητα το πρώτο τρίμηνο λόγω του κορωνοϊού

italy_ar
Η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει την ανάγκη να συμβουλεύσει τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Ιταλία, που έχει αποτελέσει το νέο μέτωπο της επιδημίας του κορωνοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Απέχουμε από αυτό το σενάριο», δήλωσε εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ερωτηθείς εάν χρειάζεται ταξιδιωτική οδηγία.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το ξέσπασμα του ιού στην Ιταλία οδηγεί την Ευρώπη μπροστά σε μια νέα κατάσταση και ότι η Γερμανία συνεργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προσπαθήσει να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας.

Η γερμανική οικονομία είναι κοντά σε στασιμότητα το πρώτο τρίμηνο λόγω του κορωνοϊού

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται κοντά σε στασιμότητα το πρώτο τρίμηνο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε σήμερα το οικονομικό ινστιτούτο DIW, προσθέτοντας ότι η γερμανική βιομηχανία θα πληγεί ιδιαιτέρως εάν συνεχιστεί η παγκόσμια εξάπλωση του ιού.

Σύμφωνα με το DIW, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο θα αυξηθεί μόλις κατά 0,1% συγκριτικά με ένα τρίμηνο νωρίτερα.

«Έως τώρα, πάντως, ο αντίκτυπος του κοροναϊού είναι ασαφής και δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί», ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του DIW Κλάους Μίκελσεν σε ανακοίνωση. Δήλωσε ότι η γερμανική βιομηχανία θα επηρεαστεί ιδιαίτερα εάν η επιδημία προκαλέσει προβλήματα στις προμήθειες προϊόντων χονδρικής που προέρχονται από την Κίνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης