Γερμανία: Νίκη των Σοσιαλδημοκρατών και ιστορικό χαμηλό για το CDU δείχνουν τα exit polls στο Αμβούργο

22323493

Εντυπωσιακή άνοδος των Πρασίνων που αναδεικνύονται σε δεύτερο κόμμα - Τι δείχνουν τα exit polls για το Αμβούργο

Ξεκάθαρη νίκη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εντυπωσιακή άνοδο των Πρασίνων, ιστορικά χαμηλό ποσοστό για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), μάχη των Φιλελευθέρων (FDP) για είσοδο στο Κοινοβούλιο και πιθανότατα αποκλεισμό από αυτό της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος (exit poll) για τις εκλογές στο Αμβούργο που ανακοίνωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Αναλυτικότερα, το SPD κερδίζει το 37,5% των ψήφων (45,6% το 2015), το CDU11,5% (15,9%), οι Πράσινοι 25,5% (12,3%), η Αριστερά 9% (8,5%), το FDP 5% (7,4%) και η AfD 4,7% (6,1%).

Εφόσον οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, το πιθανότερο κυβερνητικό σχήμα θα είναι η ανανέωση του σημερινού συνασπισμού, μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ωραίο κόμμα οι Πράσινοι

Οφείλονται για την διπλάσια τιμή βενζίνης που πληρώνουμε σε σχέση με τις ΗΠΑ. Τώρα που μεγάλωσε το ποσοστό, μάλλον θα γεμίσουμε ανεμογεννήτριες και θα κάνουμε την Ευρώπη ντισκόμπαλα από τα φωτοβολταϊκά.

AfD

Βιαστήκατε, η χαρά σας ελάχιστα κράτησε 😂 το κόμμα AfD είναι μεσα

@AfD

Και αυτό εσύ το θεωρείς καλό για σένα ρε πανύβλακα; Άιντε ξυπνήστε επιτέλους εκεί πέρα στο ελλαδιστάν!

Χάρηκες γερμανοτσολιά;

Στη Γερμανία μέσα στη Βουλή - στην Ελλάδα μέσα στη φυλακή.

Giannishamburg

Κλασσικα το τουρκοκουρδοαφγανικο αμβουργο τι θα ψηφιζε

Έχουν ξεφυγει

οι Αμβουργιανοί,από τις πλουσιότερες πόλεις της Γερμανίας και παραδοσιακά ψηφίζουν κάργα αριστερά, είναι αυτό που λέμε αριστεροί της σαμπάνιας και του χαβιαριού. Και αυτοί οι πράσινοι, άλλο φρούτο που γεννήθηκε και ωρίμασε στη Γερμανία, επενδύουν στον φόβο και την ημιμάθεια του πόπολου.

Πασοκάρα

Να τελειώνουμε και εμείς σιγά σιγά με τον αποτυχημένο Κούλη

Ό,τι να'ναι είσαι ρε κακομοίρη...

Δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ ρε κακομοίρη (και δεν εννοώ ότι υπάρχει πια το Φωφωκόμμα.) Πασοκαρία τέλος! Στην Ελλάδα το κέντρο ανήκει στον Κυριάκο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης