Δίκη Γουάινσταϊν: Ο δικαστής τα έβαλε με τη δικηγόρο του πρώην παραγωγού

Δίκη Γουάινσταϊν: Ο δικαστής τα έβαλε με τη δικηγόρο του πρώην παραγωγού

Η Ντόνα Ροτούνο, που έχει προκαλέσει σάλο για την υπερασπιστική της γραμμή, δέχθηκε προειδοποίηση από το δικαστή - Έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους ενόρκους για την απόφασή του

22127766
Με τη φοβερή και τρομερή δικηγόρο του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν τα έβαλε ο δικαστής της υπόθεσης, μετά τη νέα της τακτική να απευθύνει επιστολή προς τους ενόρκους μέσω του Newsweek.

Παρά τις κατά καιρούς επικρίσεις που έχει δεχθεί και παρότι η Αμερική του #metoo βλέπει στο πρόσωπό της την χειρότερη εχθρό του, η Ντόνα Ροτούνο αποφάσισε να αρθρογραφήσει στο γνωστό περιοδικό, καλώντας τους ενόρκους «να κάνουν αυτό που ξέρουν ότι είναι σωστό».

Αν και η ίδια το αρνείται, το δικαστήριο θεώρησε ότι είχε σκοπό να επηρεάσει με το άρθρο της τους δικαστές.

Η εξέλιξη έρχεται λίγο πριν τη διάσκεψη των ενόρκων -επτά ανδρών και πέντε γυναικών- για να καταλήξουν σε ετυμηγορία για τον πρώην πανίσχυρο παραγωγό.

Κλείσιμο
Ο Γουάινσταϊν έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης κατά της πρώην βοηθού του και περί βιασμού της πρώην ηθοποιού Τζέσικα Μαν.

Πάντως το άρθρο της «δικηγόρου του διαβόλου», όπως η ίδια χαίρεται να την αποκαλούν, οδήγησε τον δικαστή να πάρει μέτρα. Άλλωστε μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση, οι δημόσιοι κατήγοροι κάλεσαν τον δικαστή να πει στους ενόρκους να αγνοήσουν το άρθρο, καθώς ήταν «100% ακατάλληλο».

Ο δικαστής αρνήθηκε το αίτημα, όμως επανέλαβε την απαγόρευση που είχε θέσει στην έναρξη της δίκης στα δύο μέρη, όταν είχε ζητήσει να μην δοθούν συνεντεύξεις σε Μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας αιχμές κατά της Ροτούνο για τις δημόσιες σχέσεις της.

«Είναι ένα άρθρο γνώμης για το δικαστικό σύστημα ως σύνολο και για το σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης στο σύνολό του» απάντησε η δικηγόρος του Γουάινσταϊν.

Στο άρθρο της, η Ροτούνο κατηγορούσε τους δικαστικούς της αντιπάλους ότι προσπαθούσαν να επηρεάσουν τη δίκη. Όπως υποστήριζε, η κοροϊδία στον τρόπο βαδίσματος, τα μη κολακευτικά σκιτσάκια του σώματός του, τα αμέτρητα επικριτικά άρθρα γνώμης και οι μεροληπτικές ιστορίες στόχο έχουν να προκαθορίσουν την ενοχή του.

Μάλιστα κάλεσε τα μέλη του δικαστηρίου «να κάνουν αυτό που ξέρουν ότι είναι σωστό και αυτό που αναμένεται από αυτούς από τη στιγμή που τους ζήτησαν να υπηρετήσουν το καθήκον τους». Σε αυτό το πλαίσιο, ο δικαστής χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι τους απευθύνθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης