Εκλογές Δημοκρατικών - Χαμός στην Αϊόβα: Ζητείται επανεξέταση της εκλογικής διαδικασίας

Εκλογές Δημοκρατικών - Χαμός στην Αϊόβα: Ζητείται επανεξέταση της εκλογικής διαδικασίας

«Δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν στην εφαρμογή του σχεδίου επιλογής αντιπροσώπων, να ξεκινήσει αμέσως η επανεξέταση των αποτελεσμάτων», τόνισε ο  πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας - Πρώτος αναδείχθηκε ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος Πιτ Μπούτιτζιτζ

gettyimages-1160606431
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αϊόβα, Τομ Πέρεζ ζήτησε την επανεξέταση των αποτελεσμάτων από τις προκριματικές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα στην Πολιτεία, μετά την εμφάνιση λαθών στα μερικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί, γεγονός που προκαλεί αβεβαιότητα για την ακρίβειά τους.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν στην εφαρμογή του σχεδίου επιλογής αντιπροσώπων και με σκοπό να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στα αποτελέσματα, καλώ το Δημοκρατικό Κόμμα της Αϊόβα να ξεκινήσει αμέσως την επανεξέτασητων αποτελεσμάτων», είπε ο Πέρεζ με tweet του.

Τέσσερις μέρες μετά την εσωκομματική διαδικασία δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής στις πρώτες προκριματικές εκλογές του κόμματος που έγιναν σε 1.600 τοποθεσίες - σχολεία, δημοτικά κέντρα και άλλα κτίρια - στην μεσοδυτική αυτή πολιτεία την Δευτέρα.

Με ενσωματωμένο το 97% των εκλογικών περιφερειών, ο 38χρονος πρώην δήμαρχος Πιτ Μπούτιτζιτζ και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τον πρώτο να λαμβάνει 26,2% και τον Σάντερς 26,1%, σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα της Αϊόβα.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αποδόθηκε σε ένα τεχνικό πρόβλημα μιας νέας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης