Εκλογές Δημοκρατικών - Αϊόβα: Πρώτος ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος Πιτ Μπούτιτζιτζ

Εκλογές Δημοκρατικών - Αϊόβα: Πρώτος ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος Πιτ Μπούτιτζιτζ

Με ενσωματωμένο το 75% των εκλογικών τμημάτων - Ο 38χρονος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα καταλαμβάνει την πρώτη θέση με το 26,9% - Ακολουθεί ο Σάντερς με 25,2%

nutigieg_iowa
Ο Πιτ Μπούτιτζιτζ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Αϊόβα, με ενσωματωμένο το 75% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ η πολιτειακή επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο 38χρονος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα καταλαμβάνει την πρώτη θέση με το 26,9% των αντιπροσώπων μέχρι στιγμής, ακολουθεί ο Σάντερς με 25,2%, ενώ η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν παραμένει τρίτη με 18,2% και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν περιορίζεται στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Το φιάσκο των Δημοκρατικών στην Αϊόβα

Τα αποτελέσματα καθυστερούν στην Αϊόβα καθώς θεωρήθηκαν αναγκαίοι «ποιοτικοί έλεγχοι» στην εφαρμογή, όπως γνωστοποίησαν εκπρόσωποι του κόμματος.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες πανηγυρίζουν δύο από τους υποψηφίους: ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος Πιτ Μπούτιτζιτζ,ο οποίος μιλώντας στους υποστηρικτές του, άφησε να εννοηθεί ότι νίκησε.

Την νίκη διεκδίκησε και ο Σοσιαλιστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος σε ομιλία του είπε ότι έρχεται πρώτος σε ψήφους, με τον Μπούτιτζιτζ να τον ακολουθεί.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που διεκδικεί την τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις, έστειλε επιστολή στο Δημοκρατικό Κόμμα κάνοντας λόγο για «σημαντικά ελαττώματα» του συστήματος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και ζήτησε εξηγήσεις για τις μεθόδους του ποιοτικού ελέγχου που εφαρμόστηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης