Καταστροφικές πλημμύρες στην ανατολική Αυστραλία

Καταστροφικές πλημμύρες στην ανατολική Αυστραλία

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ανατολική Αυστραλία, όπου πολλές πόλεις έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει εξαιτίας των πλημμυρών...

Καταστροφικές πλημμύρες στην ανατολική Αυστραλία

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ανατολική Αυστραλία, όπου πολλές πόλεις έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει εξαιτίας των πλημμυρών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι χειρότερες των τελευταίων 50 χρόνων, έπληξαν την πολιτεία του Κουίνσλαντ μετά το πέρασμα του τυφώνα Τάσα. Σε ορισμένες περιοχές, ολόκληρα χωριά έχασαν κάθε επαφή με την υπόλοιπη χώρα και οι κάτοικοί τους απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα.

Κλείσιμο

Η ένταση των βροχοπτώσεων έχει μειωθεί, αλλά τα νερά δεν έχουν ακόμα υποχωρήσει. "Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες υδάτων που θα πρέπει να φτάσουν στη θάλασσα και αυτό πιστεύω ότι θα προκαλέσει προβλήματα γιατί δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς ποσότητες", δήλωσε ο Μπρους Γκρέιντι από την Υπηρεσία Άμεσης Βοήθειας του Κουίνσλαντ.

Πολλές περιοχές έχουν κηρυχθεί ζώνες φυσικών καταστροφών.

Στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που επίσης επλήγη από τις πλημμύρες, σπίτια εκκενώθηκαν και δρόμοι αποκόπηκαν.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία συνέλαβε τρεις νεαρούς που προσπάθησαν να διανύσουν την απόσταση των 30 χιλιομέτρων που τους χώριζε από το Μπρισμπέιν με φουσκωτά στρώματα, μια περιπέτεια "ανόητη και επικίνδυνη", σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης