Κοροναϊός, συγκλονιστικά βίντεο: Οι κάτοικοι της Ουχάν «σπάνε» την καραντίνα... τραγουδώντας στα μπαλκόνια τους!

000_1OE2QT

Ένα ιδιότυπο «ραντεβού» δίνουν τα βράδια οι κάτοικοι της πόλης-«φάντασμα», Ουχάν - Βγαίνουν στα μπαλκόνια και ενώνουν τις φωνές τους μέσα από τα διαμερίσματά τους, για να δώσει ο ένας κουράγιο στον άλλο - Φωνάζουν «θα τα καταφέρουμε» και τραγουδούν τον κινεζικό εθνικό ύμνο

Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοικοι της πόλης Ουχάν, στην περιφέρεια Χουμπέι της Κίνας, από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του φονικού κοροναΐου. Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Κεντρική Κίνα, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 11.000.000 κατοίκους, έχει τεθεί σε καραντίνα, καθώς ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγάλος.

Στους δρόμους δεν κυκλοφορεί κόσμος, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά και η ζωή δείχνει να έχει... σταματήσει. 

Οι κάτοικοι της Ουχάν, όμως, δεν λένε να το βάλουν κάτω. Με έναν τρόπο που συγκλονίζει και συγκινεί, προσπαθούν να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλο και να παραμείνουν δυνατοί μπροστά στη μεγάλη απειλή των τελευταίων ημερών. Έτσι, κάθε απόγευμα, μόλις αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι, δίνουν ένα ιδιότυπο «ραντεβού» στα... μπαλκόνια τους, ανάβοντας τα φώτα στα διαμερίσματά τους και τραγουδώντας συνθήματα, όπως «μείνε δυνατή Ουχάν, θα τα καταφέρουμε», καθώς και τον εθνικό ύμνο της Κίνας.

People in Wuhan chanting 'Keep Going' from balconies and streets to keep a positive attitude


Τα βίντεο είναι συγκλονιστικά...


Πόλη «φάντασμα» η Ουχάν, δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους

Πέρα από την παραπάνω κίνηση των κατοίκων, πάντως, η Ουχάν θυμίζει... πόλη - φάντασμα, όπως φαίνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο βίντεο που δημοσίευσε ο Ιρλανδός δάσκαλος Μπεν Καβανάχ, που ζει κι εργάζεται στην κινεζική πόλη. Στο βίντεο, που περιγράφει πώς είναι η καθημερινότητα πλέον στην Ουχάν, τον βλέπουμε αρχικά να ετοιμάζεται για να βγει να πάει μέχρι το σούπερ - μάρκετ.

Φοράει διπλή μάσκα στο πρόσωπό του, καπέλο, μακρυμάνικα ρούχα και γάντια, ώστε να μην μείνει ακάλυπτο κανένα μέρος του σώματός του. Το αξιοσημείωτο είναι ότι φοράει μέχρι και γυαλιά κολύμβησης, για να είναι καλυμένα καλά και σφιχτά μέχρι και τα μάτια του.

Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο φαίνεται πως δεν κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους της πόλης, προφανώς επειδή όλοι έχουν φοβηθεί μην κολλήσουν τον φονικό ιό.

Inside Wuhan: Daily life in China's coronavirus quarantine zone


Ο Μπεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν ακουμπάει τίποτα με γυμνό δέρμα, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι τα γάντια θα πλυθούν αμέσως μόλις επιστρέψει σπίτι.

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά των ανθρώπων τις τελευταίες μέρες, αναφέρει ότι «Αν ακούσεις κάποιον να βήχει, θα πεις αμέσως: "Ω, όχι, τι είναι αυτό;"... Επιτρέπεται να βγεις έξω αλλά ο φόβος έχει αυξηθεί τόσο πολύ που δεν θέλεις να βγεις αν δεν είναι πραγματικά ανάγκη».

Κοντά στις 44.000 ο αριθμός των κρουσμάτων, εκτιμούν ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ

Την ίδια στιγμή, ερευνητές του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκτιμούν, βάσει μαθηματικών μοντέλων, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000, ζητούν από τις κυβερνήσεις να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU) προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κινεζικού ιού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει, επισήμως, περί τους 80 θανάτους στην Κίνα.

Συνολικά, οι κινεζικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει 2.744 κρούσματα στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των ύποπτων περιπτώσεων διπλασιάσθηκε μέσα σε διάστημα 24 ωρών για να φθάσει τις 6.000.

«Πρέπει να προετοιμασθούμε για το γεγονός αυτή η επιδημία να εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία», δήλωσε ο Γκάμπριελ Λουνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής αυτής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

«Πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν δραστικά και δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού», προειδοποίησε.

Ο Μα Σιαογουέι, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας που αποτελεί υπουργείο στην Κίνα, δήλωσε χθες ότι ο νέος ιός έχει περίοδο επώασης που μπορεί να φθάσει μέχρι τις δύο εβδομάδες και ότι η μετάδοση είναι δυνατή ακόμη και κατά την περίοδο της επώασης, όταν ο ασθενής δεν έχει ακόμη εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα για την διάδοση του κινεζικού ιού, η ομάδα του Γκάμπριελ Λουνγκ εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στον οποίο δεν λαμβάνονται υπ ' όψιν παρά μόνο οι επισήμως εντοπισμένες περιπτώσεις.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που παρουσιάζουν συμπτώματα πρέπει να ήταν της τάξεως των 25.000-26.000 την πρώτη ημέρα του νέου κινεζικού έτους», δηλαδή το Σάββατο, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Χονγκ Κονγκ ο δρ Λουνγκ στηριζόμενος σε μαθηματικά μοντέλα.

Περιλαμβάνοντας τα άτομα που βρίσκονται σε περίοδο επώασης, και είναι ακόμη ασυμπτωματικά, «ο αριθμός προσέγγιζε τις 44.000» το Σάββατο, είπε προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε έξι ημέρες, για να φθάσει στο ανώτατο σημείο τον Απρίλιο και τον Μάιο στις ζώνες που ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με μία επιδημία. Ο επιστήμονας αναγνωρίζει ότι εάν ληφθούν δραστικά μέτρα, ο ρυθμός αυτός μετάδοσης μπορεί να μειωθεί.

Το επίκεντρο της νόσου παραμένει η πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Ομως κρούσματα έχουν επίσης εντοπισθεί στις μεγάλες πόλεις της χώρας όπως το Πεκίνο, η Σανγκάη, η Σεντζέν και η Καντόνα.

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Τάκης

ΝΑΙ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

Ερώτηση

Γιατί δεν αναφέρεται η θνησιμότητα τού ιού σε όλα αυτά τα άρθρα τού ΠΘ; Από τούς αριθμούς που έχουν δημοσιευθεί, δεν διαφαίνεται κάτι ανησυχητικό. Αν η θνησιμότητα δεν υπερβεί το 0.2-0.3% τότε δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος υστερίας. ΠΘ, συγκεντρώσου και γίνε υπεύθυνο!!

Όλα αυτά πρέπει να μας βάζουν σε σκέψη

Μου ακούγεται περίεργο ότι φταίει αυτά που τρώνε , γιατί εαν σκεφτείτε αυτοί αιώνες τώρα είχαν κ έχουν αυτήν την διατροφική συνήθεια. Ναι λογικό να είναι σκουπίδια και το χειρότερο φαγητό για εμάς αλλά για αυτούς άλλη μια συνήθεια. Το περίεργο είναι ότι βρήκαν μολυσμένα φίδια και νυχτερίδες και σίγουρα κάποιο από αυτά να το προκάλεσε αλλά τι προκάλεσε την μόλυνση σε αυτά ? Και εάν δεν τα έτρωγαν θα υπήρχαν η πιθανότητες να μεταδοθεί η αρρώστια αυτή μόνο με την μόλυνση του νερού εάν μερικά από αυτά έπεφταν στο νερό? Η μετάλλαξη τούς θα ήταν ικανή ακόμη να το μεταδόσει κ με τον αέρα ? Όλα αυτά θα πρέπει να τα σκεφτούμε για το μέλλον . Ο πλανήτης έχει μολυνθεί στον μέγιστο βαθμό και πάντα μετά από μια μόλυνση υπάρχει και μια επιδημία. Το, Τι πρέπει να γίνει στο μέλλον το έχει σκεφτεί κανείς ώστε να μην υπάρξει άλλη μια επιδημία που μπορεί να έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα? " Τροφή για σκέψη"

ivan

ό,τι ναναι

Πειναλεων

Ή σκέψη για τροφή; Πείνασα διαβάζοντας την έκθεση σου.

@

Είναι κι αυτός ένας τρόπος να πολεμήσεις τον ιό. Σε κατ' οίκον αυτοπεριορισμό οι πάντες τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Έξοδος μόνο γι' αυτούς που θα εμφανίσουν συμπτώματα, ώστε να πάνε στα νοσοκομεία. Η οικονομία βέβαια στον πάγο.

Κανένας Παγκόσμιος οργανισμός

Κανένας Παγκόσμιος οργανισμός δεν μιλάει για έλεγχο της τροφικής αλυσίδας που ξεκίνησε αυτή μετάλλαξη. Όσοι την γλυτώσουν στατιστικά από αυτήν την ιστορία να μην τρώνε νυχτερίδες φίδια και ότι τους έρθει στο κεφάλι ανεξέλεγκτα. Να υπάρχει πλήρης έλεγχος σε όλα τα τρόφιμα με κανόνες υγιεινής και πιστοποίηση. Δεν τους νοιάζει οι άνθρωποι ως φαίνεται, το οικονομικό όμως που απορρέει από αυτό το χάος που ξεκίνησε.

John Birdas

Το 1980 ο πληθυσμός της γης ήταν 4,5 δις σήμερα 40 χρονιά μετά είναι 7.5 δις ε πως να το κάνουμε πρέπει να μειωθούμε.....

@

Το "βάλε λάδι (add oil)" νυχτιάτικα στην Ελλάδα θα είχε μία πιο kinky διάσταση. Πάντως θαυμάζω τη συμμετοχή του κόσμου.

tsaf

ΖΗΛΕΨΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ...

Καποιος

Τι ακριβώς να ζηλέψουν; Το ότι σε μια δύσκολη στιγμή για την κοινωνία τους και κατά επέκταση το έθνος ως φυλετική ύπαρξη, τραγουδούν τον εθνικό τους ύμνο για να πάρουν δύναμη και κουράγιο; (Οι κουμουνιστες;) Υ.γ ξεκολλατε από τις ταμπέλες, κλειστά αυτια μάτια ανοιχτά και καλούς αγωνες

Που είναι ένα εμβόλιο να πάρουμε

στην Ελλάδα 130.000.000 δόσεις;

......

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα σφυρίζει κλέφτικα μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν το βλέπω άντε να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό.

μου μυριζει

κατι σε νεο aids

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης