LIVE

Κορωνοϊός

Αυστρία: Λάθος που οι μετανάστες στην Ελλάδα μεταφέρονται στην ενδοχώρα

meta12

Όπως ανέφερε ο νέος Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών «οι αριθμοί αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι ανησυχητικοί και είναι λάθος που οι άνθρωποι μεταφέρονται από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική χώρα, διότι αυτό θα οδηγήσει το οργανωμένο έγκλημα των διακινητών»

«Λάθος» χαρακτηρίζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ, τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα απορρίπτει «σαφώς» την κατανομή προσφύγων στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως αναφέρει απόψε στη διαδικτυακή της έκδοση, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας, η Kronen Zeitung, ο κ. Νέχαμερ, τόνισε σήμερα ενώπιον Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Ζάγκρεμπ, πως «οι αριθμοί αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι ανησυχητικοί και είναι λάθος που οι άνθρωποι μεταφέρονται από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική χώρα, διότι αυτό θα οδηγήσει το οργανωμένο έγκλημα των διακινητών να φέρνει και πάλι περισσότερους ανθρώπους στα νησιά». 

Επισημαίνοντας πως «οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι οικονομικοί πρόσφυγες και συνεχίζουν κατόπιν με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη», ο υπουργός Εσωτερικών της νέας αυστριακής κυβέρνησης, διακήρυξε την απόρριψη από την επίσημη Βιέννη, μίας κατανομής προσφύγων και μεταναστών στις άλλες χώρες της Ε.Ε..

«Η Αυστρία είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη και είχε να αντιμετωπίσει 200.000 αιτήσεις ασύλου από το 2015. Ήδη έχουμε συμβάλει και εξακολουθούμε να συμβάλλουμε πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας πως θεωρεί καλύτερο, άνθρωποι που έχουν διασωθεί στη Μεσόγειο να μεταφέρονται πίσω στη Λιβύη, εφόσον διασφαλίζεται εκεί μία ανθρώπινη μεταχείρισή τους. Σύμφωνα με τον νέο Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, που προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι σημαντικό να ενισχυθεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων και να αυξηθεί το δυναμικό της Frontex, όπως επίσης και να υπάρξει «ένας από κοινού αγώνας κατά της παράνομης μετανάστευσης και κατά των διακινητών».

«Όλοι έχουμε μπροστά μας τις εικόνες των στοιβαγμένων σε φορτηγά ανθρώπων, οι οποίοι πληρώνουν χιλιάδες δολάρια ή ευρώ, και από την δυστυχία κερδίζει το οργανωμένο έγκλημα, οι διακινητές» σημείωσε. «Τώρα είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τα κράτη κατά μήκος της ανατολικής μεσογειακής διαδρομής, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με συνέπεια τη διακίνηση και να καταστρέψουμε τη διαδικτύωση». 

Σημαντική θεωρεί ο ίδιος την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αναδιοργάνωσης της αποστολής «Σοφία» για την παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων για την Λιβύη που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, ενώ ταυτόχρονα, η διάσωση στη θάλασσα, δεν θα πρέπει κατά την άποψή του να αποτελεί αυτόματα εισιτήριο για την Ευρώπη, δεδομένου ότι αυτό ικανοποιεί μονάχα το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών. 

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται, όλο και περισσότεροι προσπαθούν να διαπεράσουν τη Μεσόγειο, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πνίγονται, οπότε πρέπει να τηρήσουμε με συνέπεια την γραμμή μας» προειδοποίησε ο Καρλ Νέχαμερ στην εισήγησή του στο Συμβούλιο υπουργών στο Ζάγκρεμπ.

Η Kronen Zeitung, επισημαίνει πάντως, πως απ’ την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, ζήτησε να υπάρξει «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» στην κατανομή των προσφύγων, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και το συμφέρον της Αυστρίας – και πως εάν δεν λειτουργήσει, θα υπάρξει μια άτακτη εξέλιξη, με όλους τους κινδύνους που προκύπτουν εάν χαθεί ο έλεγχος, κάτι που έχουν βιώσει όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Αυστριακών. 

Για τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, μια συμβιβαστική λύση, όπου ορισμένες χώρες θα δέχονταν πρόσφυγες αλλά άλλες θα συνεισέφεραν με χρήματα, είναι δυνατή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (48)

Λουθήρος του Εθνικισμού

Το μόνο πράγμα που καταλαβαίνει ο πολιτικός είναι η ΨΗΦΟΣ. Αφού τους ψηφίσατε, τώρα, όσο και να διαμαρτυρηθείτε, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Τιμ

Κατά την άποψη μου πόσοι είναι οι μετανάστες 1 2 5 εκατομμύρια σέ αεροπλάνα πλοία καί πίσω στή χώρα τους όλοι

Μας σώζουν 45 χρόνια αλλά η σούμα έβγαλε 400 δις χρέος & 3 μύρια παράτυπους

Θα εκπλαγείς με το πόσα εκατoμμύρια είvαι! Από τον Ιoύλιο που ανέλαβε o Koύλης και δώθε έxoυν έρθει πάνω από 180.000 παράτυπoι άσxετα πόσοι έxoυν καταγραφεΊ και τι σου λέει η ΝΔ.

Οργανώστε μεγαλη συγκέντρωση

Να διαμαρτυρηθουμε για όλη αυτή τη κατάσταση. Φτάνει πια μας έχετε διαλύσει τις ζωές, ήμαρτον λυπηθείτε μας.

Συγκινηθηκα

Δηλαδή ο αυστριακός υπουργός ξέρει βασικά μαθηματικά;; Μήπως να έρθει και στην Ελλάδα να μάθει και τους δικούς μας;;

Κωστής

Δεν θέλει Κ πολύ σκέψη, είναι απλά τα πράγματα..όλοι οι απατριδες πρωθυπουργοι μας, έχουν υπογράψει μνημόνια υποδούλωσης.. Δεν μπορούμε να αντιδρασουμε γιατί έχουμε παραχωρήσει την Ελλάδα και επίσημα στις ξένες δυνάμεις. Στην αγροτική παραγωγή είμαστε εξαθλιωμενοι ενώ θα μπορούσαμε να ταΐσουμε όλη την Ευρώπη.. Στην άμυνα μας κλείσαμε την ελβο, κρύψαμε πολεμικές εφευρέσεις, μειώσαμε την στρατιωτική θητεία Κ τώρα έχουμε έναν απαρχαιωμένο στόλο Κ επαγγελματιες οπλίτες με μέσο όρο άνω των 40ετων.. Ξεπουλήσαμε ΟΣΕ ΟΤΕ και τώρα καταστρέφουμε όλη τη Δυτική Μακεδονία με το κλείσιμο της ΔΕΗ,σε μια κίνηση καλής θέλησης για το περιβάλλον από μια χώρα όπου δεν μολύνει γενικά τον ουρανό της Ευρώπης γιατί πολύ απλά δεν έχει εργοστάσια! Η Ελλάδα μονάχα καταναλώνει Κ δεν παράγει..μας θέλουν όλοι σε μια παθητική στάση γιατί είναι κερδοφόρα η χώρα μας για όλους τους προδότες που εκλέγουμε. Το μεταναστευτικό έρχεται σαν ταφόπλακα στο έθνος.. Δεν γεννάτε Έλληνες, σας φέρνουμε τους Ασιατοαφρικανους για να σας εμπλουτισουμε.. Ξυπνήστε συνελληνες Κ αντιδράστε επιτέλους..

Τα ορνια

Μερικοι εδω μεσα είναι τοσο ορνια, που δεν καταλαβαινουν καν την ειρωνια και τον σαρκασμο καποιων σχολίων. Όταν ο άλλος ο Νεοδημοκράτης σου λεει ...… " οτι ο Κουλης θα αδειάζει τα vησιά μεταφέρovτάς τους στην ενδoxώρα θα φέρνει καιvoύργιους μεταvάστες, θα τα ξανά αδειάζει θα φέρνει καιvoύργιους μεταvάστες, θα τα ξανά αδειάζει θα φέρνει καινούργιους μεταvάστες, κλπ κλπ ... και σε 5-6 μήνες θα αυξήσει κατά 1.000.000 τον πληθυσμό της Ελλάδας!!! …." ειναι φανερο ότι ειρωνεωεται την κατασταση και σαρκαζει την ΝΔ. Και υπαρχουν πολλα σαινια που του απαντανε στα σοβαρα.

Απελπισμένος έλληνας

Αν συνεχιστεί αυτό το κακό θα καταντήσουμε κι εμείς πρόσφυγες. Θα αφήσουμε την χώρα μας στους λαθρομετανάστες και θα ζητούμε άσυλο σε άλλες. Είναι βέβαιο. Αυτή η κατάσταση είναι σαν σύγκρουση με τραίνο. Το βλέπεις από μακριά να έρχεται κατά πάνω σου. Αν δεν κάνεις κάτι όσο είναι μακριά θα σε λιώσει στις ράγες.

Ελλην

Ο κουλης ειναι ο γαλαζιος Τσιπρας γεμιζει λαθρο την ελλαδα για να θησαυριζουν οι ΜΚΟ της οικογενειας.

Elias

Έξω όλοι οι πρόσφυγες κι οι λαθρομετανάστες από την πατρίδα. Ούτε στην ενδοχώρα, ούτε στα νησιά. Κλείστε τα σύνορα όπως η Ουγγαρία κι η Αυστρία. Δεν αντέχουμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου, από τη στιγμή που αδυνατούμε να λύσουμε τα δικά μας. Είναι σαν να ζητάς δανεικά από άστεγο. Γιατί στο τέλος άστεγοι και κυνηγημένοι θα καταντήσουμε. Κι όποιος θέλει ας με χαρακτηρίσει όπως θέλει. Έλληνες ξυπνήστε.

Βαλεντίνη

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Νεοδημοκράτη @21:41! Και θέλω να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα και όχι φασιστική, με απεριόριστη αγάπη και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες.

Elias

Αχ, Βαλεντίνη μου. Η μεγαλοψυχία του Έλληνα δυστυχώς ξεπερνάει τα όρια της ευήθειας σε επικίνδυνο βαθμό για την ασφάλεια και την κυριαρχία της Χώρας. Λίγη αφύπνιση δε θα έβλαπτε.

Aυτό είναι το κακό με εσάς τους ΝεοΔεξιούς-Νεοδημοκράτες!

Συμφωνείτε μεταξύ σας και συνεχίζετε με το έτσι θέλω την πολιτική που χάραξε ο Αλέκσης! Τι γίνεται όμως με τους απλά Δεξιούς που δεν συμμερίζονται καθόλου τις νεωτερίστικες απόψεις σας ειδικά σε Εθνικά ζητήματα?????????????????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης