Συρία: Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Συρία: Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Οι συριακές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν έπειτα από επιθέσεις στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας 

AP_18241557753494
Οκτώ άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το συριακό καθεστώς και οι Ρώσοι σύμμαχοί του ενέτειναν την επίθεσή τους εναντίον της περιοχής Ιντλίμπ, όπου κατοικούν σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι εκ των οποίων περίπου οι μισοί είναι εκτοπισθέντες από άλλες περιοχές της Συρίας. Η Ιντλίμπ εξακολουθεί να διαφεύγει από τον έλεγχο του καθεστώτος της Δαμασκού.

Αυτή η νέα κλιμάκωση επικεντρώνεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και το δυτικό του Χαλεπίου, σε μια περιοχή που διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη Χαλέπι, πρώην οικονομικό πνεύμονα της χώρας, με την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων όλα τα μέλη μιας οικογένειας, σκοτώθηκαν στη Σαρακέμπ και στην Αρνάμπα (νότιο τμήμα της Ιντλίμπ) κατά τους «μαζικούς βομβαρδισμούς της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Στη Σαρακέμπ, οι νεκροί ήταν εκτοπισμένοι το αντίσκηνο των οποίων βρισκόταν κοντά στο σημείο που βομβαρδίστηκε, διευκρίνισε από την πλευρά του ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κλείσιμο
Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας κυριαρχούνται από τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ και εκεί βρίσκονται και άλλες τζιχαντιστικές και εξασθενημένες οργανώσεις ανταρτών.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες Σύροι μαχητές εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων σε διάφορα τμήματα της επαρχίας Ιντλίμπ, σκοτώνοντας έως 40 Σύρους στρατιώτες.

Οι μαχητές κατέλαβαν δύο οικισμούς σε μία από τις επιθέσεις, ανέφερε το υπουργείο, λέγοντας πως οι Σύροι στρατιώτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ορισμένες θέσεις τους στα νοτιοανατολικά της λεγόμενης ζώνης αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ υπό πυρά ρουκετών.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν χθες, Τετάρτη, και τα πυρά συνεχίζοντα σε ορισμένες περιοχές. Περίπου 40 στρατιώτες σκοτώθηκαν και έως 80 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι επιτιθέμενοι προέρχονταν από διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν και η Ταχρίρ αλ-Σαμ, η πιο πρόσφατη μετεξέλιξη του Μετώπου Νόσρα που ήταν παρακλάδι της Αλ Κάιντα έως το 2016.

Οι μαχητές διέθεταν ημιφορτηγά, θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, άρματα μάχης και βαρέα πυροβόλα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης