Βρετανία: 16 μήνες φυλακή μετά από ψεύτικη απειλή για βόμβα προκειμένου να προλάβει πτήση

Βρετανία: 16 μήνες φυλακή μετά από ψεύτικη απειλή για βόμβα προκειμένου να προλάβει πτήση

Ο 32χρονος υποστήριξε ότι πανικοβλήθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι θα έχανε την πτήση για Μαρόκο προκειμένου να συναντήσει εκεί την αρραβωνιαστικιά του

gat-airp
Σε φυλάκιση 16 μηνών καταδικάστηκε ένας 32χρονος στη Βρετανία καθώς αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησε ψεύτικη απειλή για βόμβα προκειμένου να προλάβει πτήση με προορισμό το Μαρόκο για να συναντήσει εκεί την αρραβωνιαστικιά του.

Η πτήση του Ρασιντούλ Ισλάμ από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ με προορισμό το Μαρακές ήταν προγραμματισμένη για τις 17:40 το απόγευμα της 4ης Μαΐου του 2019.

Όταν ο 32χρονος ξεκίνησε για το αεροδρόμιο με το τρένο πιστεύε ότι είχε αρκετό χρόνο μπροστά του. Αυτό που δεν είχε υπολογίσει ήταν ότι ο συρμός θα παρουσίαζε βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Ο Ισλάμ, τότε, σταμάτησε ταξί αλλά όταν αντιλήφθηκε την κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου τότε, όπως υποστήριξε, πανικοβλήθηκε και πήρε την αστυνομία από το κινητό του τηλέφωνο.

islam-gat
«Η πτήση της EasyJet με αριθμό 8897 αναχωρεί σε 40 λεπτά. Μπορεί να υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο, πρέπει να την καθυστερήσετε, πρέπει να το σταματήσετε τώρα» είπε στο τηλεφώνημά του ο 32χρονος.

Οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ακινητοποίησαν το αεροπλάνο και αποβίβασαν τους 147 επιβάτες.

Ενώ η έρευνα στο αεροσκάφος ήταν σε εξέλιξη ο Ισλάμ έφτασε στο αεροδρόμιο και τότε όλη η προσοχή στράφηκε στο πρόσωπό του ενώ όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν αυτός που είχε κάνει το τηλεφώνημα.

Ο Ισλάμ στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν επανέλαβε τη δικαιολογία του πανικού λέγοντας τους ότι δεν είχε χρήματα να αγοράσει δεύτερο εισιτήριο.

Η πτήση απογειώθηκε τελικά με τρεις ώρες καθυστέρηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης