Η άγνωστη περιπέτεια σε πτήση Αθήνα-Λονδίνο της British Airways: Ο συγκυβερνήτης ένιωσε δυσφορία ενώ κρατούσε το πηδάλιο

Η άγνωστη περιπέτεια σε πτήση Αθήνα-Λονδίνο της British Airways: Ο συγκυβερνήτης ένιωσε δυσφορία ενώ κρατούσε το πηδάλιο

Στο πιλοτήριο έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου - Ο κυβερνήτης έστειλε σήμα «mayday» στον πύργο ελέγχου - Η πτήση της 2ας Ιανουαρίου προσγειώθηκε κανονικά και οι επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό

british-airways
Μια άγνωστη ιστορία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα στο Λονδίνο λίγο πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Χίθροου αποκάλυψε η Daily Mail.

Η πτήση είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» στις 2 Ιανουαρίου και τέσσερα μίλια πριν το αεροδρόμιο του Λονδίνου ο κυβερνήτης έστειλε σήμα «Mayday» στον πύργο ελέγχου ενημερώνοντάς τους ότι έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου στο πιλοτήριο όταν ο συγκυβερνήτης του ένιωσε αδιαθεσία ενώ κρατούσε στα χέρια του το πηδάλιο του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό των «fume events», όταν δηλαδή το πιλοτήριο γεμίζει με οσμές που προκαλούν αδιαθεσία στους πιλότους, ενώ είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα της βρετανικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (ΑΙΙΒ).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Α320 της Britsh Airways είχε κριθεί ικανός να πιλοτάρει πριν την απογείωση από την Αθήνα. Όταν, όμως, το αεροσκάφος πλησίασε στο Χίθροου, ο συγκυβερνήτης παραπονέθηκε για έντονη αδιαθεσία.

grafima-dail


Κλείσιμο
Πηγές μέσα από την βρετανική αεροπορική εταιρεία υποστήριξαν ότι συγκυβερνήτης λιποθύμησε, εκδοχή που διέψευσε κατηγορηματικά εκπρόσωπος της British Airways.

Μετά την αδιαθεσία του συγκυβερνήτη, το πηδάλιο ανέλαβε ο κυβερνήτης ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη τον πύργο ελέγχου του Χίθροου.

Δύο λεπτά μετά τον συναγερμό το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό για ό,τι συνέβη στο πιλοτήριο αλλά το αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος επί 48 ώρες προκειμένου να ελεγχθεί.

Τα λεγόμενα «fume events» μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο αν και ειδικοί σημειώνουν ότι οι βασικότερες αιτίες έχουν να κάνουν με κάποια διαρροή λαδιού.

Κατά το δημοσίευμα το 2019 αναφέρθηκαν συνολικά 300 fume events σε πτήσεις της British Airways ενώ οι έρευνες για 100 εξ αυτών έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης