Και η Ιταλία κατά του Ερντογάν: Η ψήφος του τουρκικού κοινοβουλίου για τη Λιβύη αυξάνει τις εντάσεις

Και η Ιταλία κατά του Ερντογάν: Η ψήφος του τουρκικού κοινοβουλίου για τη Λιβύη αυξάνει τις εντάσεις

Η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Μσρίνα Σερένι ζήτησε σεβασμό στο εμπάργκο του ΟΗΕ για τα όπλα 

tourkia-opla-libi__1_
Κατά της έγκρισης της τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση τάσσεται και η Ιταλία, τη στιγμή που Ευρώπη, ΗΠΑ και Ρωσία στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα προς την Άγκυρα για αποφυγή εντάσεων. 

Η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Μσρίνα Σερένι, με σύντομη ανάρτησή της στο Twitter, σχολίασε την έγκριση της αποστολής τούρκων στρατιωτών στην Λιβύη από το κοινοβούλιο της Άγκυρας.

«Η ψήφος του τουρκικού κοινοβουλίου για την Λιβύη αυξάνει τις εντάσεις, σε ένα ήδη δραματικό πλαίσιο. Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρότεινε η Ιταλία γίνεται όλο και πιο σημαντική, για να ζητήσουμε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν το εμπάργκο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να σιγήσουν τα όπλα και να ξαναποκτήσει την φωνή της η πολιτική», τόνισε η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών.
Κλείσιμο
Αυστηρό μήνυμα Τραμπ σε Ερντογάν για Λιβύη: Η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τάχθηκε ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στην Τρίπολη.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα. Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε η αμερικανική προεδρία στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης