Αυστηρό μήνυμα Τραμπ σε Ερντογάν για Λιβύη: Η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση

Αυστηρό μήνυμα Τραμπ σε Ερντογάν για Λιβύη: Η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, στη Συρία, για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος

tru_erd
Με τη διεθνή κοινότητα να εκφράζει ανοιχτά την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή των μνημονίων Άγκυρας - Τρίπολης, αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν και οι ΗΠΑ μετά την έγκριση του νομοσχεδίου  από την τουρκική Εθνοσυνέλευση για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τάχθηκε ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στην Τρίπολη.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα. Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε η αμερικανική προεδρία στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, μια ημέρα μετά την επίθεση από συριακές δυνάμεις με πυραύλους που έπληξαν σχολείο στη συριακή επαρχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, στη Συρία, για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης