Χιλή: Καταφύγιο για τα άστεγα κατοικίδια από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο

Χιλή: Καταφύγιο για τα άστεγα κατοικίδια από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο

Μια ομάδα κτηνιάτρων ανταποκρίθηκε στις ανάγκες κι έστησε ένα καταφύγιο σε ένα κοντινό σχολείο προκειμένου να φροντίσει τα ζωάκια που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους 

chile_fire
Η φωτιά που σάρωσε μια φτωχή συνοικία της παραθαλάσσιας πόλης Βαλπαραΐσο στη Χιλή την παραμονή των Χριστουγέννων δεν άφησε άστεγους μονάχα ανθρώπους αλλά και εκατοντάδες κατοικίδια.

Μια ομάδα κτηνιάτρων ανταποκρίθηκε στις ανάγκες κι έστησε ένα καταφύγιο σε ένα κοντινό σχολείο προκειμένου να φροντίσει τα ζωάκια που έχουν τραυματιστεί ή τα έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους.

«Δεν μπορεί να κατάλαβε τί συνέβη» είπε η Γκίλντα Μέντελ, μια 55χρονη νοικοκυριά, η γάτα της οποίας, η Μαντσίτα υπέστη εγκαύματα στα πόδια, τα αυτιά και τη γούνα της και λαμβάνει φροντίδα στο καταφύγιο.

«Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που τη βρήκαμε ζωντανή, όμως πονάει η ψυχή μου βλέποντας σε αυτήν την κατάσταση ένα μικρό ζωάκι» πρόσθεσε η 55χρονη, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η φωτιά ξέσπασε την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια δασώδη περιοχή στα περίχωρα της πόλης και εξαπλώθηκε προς τις ακτές, σαρώνοντας τους λόφους Ροκουάντ και Σαν Ρόκε. Ετέθη υπό έλεγχο χθες το μεσημέρι.

Από τη φωτιά καταστράφηκαν 245 κατοικίες και 700 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, σύμφωνα με τις αρχές.

Κλείσιμο
Πολλοί επέστρεψαν στα καμένα σπίτια τους αναζητώντας τα κατοικίδιά τους στα αποκαΐδια, ωστόσο άλλα ζωάκια εγκαταλείφθηκαν.

«Εργαζόμαστε με τη δημοτική αρχή του Βαλπαραΐσο προκειμένου να εγκρίνει ένα προσωρινό καταφύγιο για τα ζώα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά, όμως, τώρα δεν έχουν πλέον ιδιοκτήτες ή οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πουθενά να μείνουν διότι τα σπίτια τους καταστράφηκαν» είπε ο κτηνίατρος Σάμιουελ Τάπια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης