Ν. Αφρική: Δεκάχρονος δεν μπορούσε να μπει σε αεροπλάνο επειδή το μπλουζάκι του είχε σαν σχέδιο ένα φίδι

Ν. Αφρική: Δεκάχρονος δεν μπορούσε να μπει σε αεροπλάνο επειδή το μπλουζάκι του είχε σαν σχέδιο ένα φίδι

Το παιδί υποχρεώθηκε να φορέσει ανάποδα το μπλουζάκι του για να μπορέσει, αυτό και η οικογένειά του, να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τη Νέα Ζηλανδία - Πώς δικαιολογήθηκαν υπάλληλοι του αεροδρομίου του Γιοχάνεσμπουργκ

fidi_aeroplano
Ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Νέα Ζηλανδία υποχρεώθηκε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φορούσε το t-shirt του, για να μπορέσει, τόσο εκείνο όσο και η οικογένειά του, να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο, σε αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο λόγος; Το μεγάλο φίδι που απεικονιζόταν στο μπλουζάκι του μικρού, καθώς όπως ενημέρωσαν οι αρχές του αερδορομίου, δεν επτρέπονταν παιχνίδια και σχέδια σε ρούχα που σχετίζονταν με φίδια μέσα στο αεροπλάνο.

Έτσι, ο δεκάχρονος, που είχε επισκεφτεί μαζί με τους γονείς του τη Νότια Αφρική για να περάσει τα Χριστούγεννα με τον παππού και τη γιαγιά του, αναγκάστηκε, έπειτα από προτροπή της μητέρας του, να φορέσει ανάποδα το φανελάκι του για να μην φαίνεται το μεγάλο φίδι.

«Μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στους επιβάτες του αεροπλάνου που θα το δουν και για τον λόγο αυτό δεν επιτρέπεται» ήταν η εξήγηση που έδωσαν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου.

«Οι υπάλληλοι ασφαλείας του αεροδρομίου έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν αν ένα αντικείμενο μπορεί να βλάψει άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος» ανέφερε εκπρόσωπος του αεροδρομίου για το συμβάν, ενώ η οικογένεια έχει ήδη στείλει ερώτημα, μέσω email, στην εταιρεία αερομεταφορών της Νότιας Αφρικής, ζητώντας να μάθει αν υπάρχει συγκεριμένος κανονισμός που να σχετίζεται με την ένδυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης