Πυρκαγιές στην Αυστραλία: Νεκροί δυο εθελοντές πυροσβέστες στο Σίδνεϊ

Πυρκαγιές στην Αυστραλία: Νεκροί δυο εθελοντές πυροσβέστες στο Σίδνεϊ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον διέκοψε τις διακοπές του μετά την τραγωδία αυτήν για να επιστρέψει στη χώρα 

australia
Δύο εθελοντές πυροσβέστες σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες γύρω από το Σίδνεϊ και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον διέκοψε τις διακοπές του μετά την τραγωδία αυτήν για να επιστρέψει στη χώρα όπου μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές.

Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί σε μια προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές. Ένα πυροσβεστικό όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και ανατράπηκε, στα νότια του Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο οδηγός και ένας από τους επιβαίνοντες, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.



«Πρόκειται για ένα απολύτως ολέθριο συμβάν σε μια ήδη απίστευτα δύσκολη ημέρα και εποχή», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κλείσιμο


Νωρίτερα, τρεις άλλοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν περικυκλώθηκαν από τις φλόγες, που ενισχύονταν από τους ισχυρούς ανέμους, στη Νέα Νότια Ουαλία. Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, φέροντας εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια ενώ μια γυναίκα συνάδελφός τους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.



Ο Μόρισον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θα επιστρέψει στο Σίδνεϊ το συντομότερο δυνατόν. Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός δέχεται σφοδρές επικρίσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης επειδή έφυγε για διακοπές στο εξωτερικό εν μέσω της κρίσης των πυρκαγιών. Το γραφείο του αρχικά είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι έκανε διακοπές στη Χαβάη. Περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στο Σίδνεϊ, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Λυπάμαι πολύ αν προσέβαλα κάποιον από τους πολλούς Αυστραλούς που επηρεάστηκαν από τις τρομερές πυρκαγιές κάνοντας διακοπές με την οικογένειά μου αυτήν την περίοδο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης