Βρετανία: Αύριο συζητείται το νομοσχέδιο για το Brexit

Βρετανία: Αύριο συζητείται το νομοσχέδιο για το Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον τροποποίησε το κείμενο, βάζοντας τέλος στη δυνατότητα παράτασης της μεταβατικής περιόδου μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2020 - Αναμένεται ότι θα υπερψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για τις διακοπές των Χριστουγέννων

22037266
Τροποποιήσεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το Brexit που κατέθεσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον και ορίζει ως ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ την 31η Ιανουαρίου.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα γίνει αύριο, Παρασκευή, και αναμένεται ότι θα υπερψηφιστεί επί της αρχής πριν το κλείσιμο της Βουλής για τα Χριστούγεννα. Μετά τις γιορτές θα συνεχιστεί η νομοθετική διαδικασία.

Στο κείμενο, ο Μπόρις Τζόνσον έχει αφαιρέσει από το κοινοβούλιο τη δυνατότητα να απαιτήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου πέρα από την 31η Δεκεμβρίου 2020. Κάτι τέτοιο προκαλεί αντιδράσεις, καθώς θεωρείται δύσκολο να υπάρξει συμφωνία με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση μέσα σε 11 μήνες.

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο αφαιρεί επίσης την υποχρέωση που είχε η κυβέρνηση να ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει το στόχο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τη μελλοντική εμπορική σχέση.

Έχει επιπλέον αφαιρεθεί η διάταξη που όριζε ότι μετά από το Brexit το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως τα ορίζει το κοινοτικό δίκαιο. Σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση προαναγγέλλει ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε «νέα χρυσή εποχή» για τη Βρετανία

Μετά το Λόγο της Βασίλισσας, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι η κυβέρνηση καλείται να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, σημειώνοντας ότι οι πολίτες δεν θέλουν μόνο το Brexit, αλλά και την επίλυση προβλημάτων.

Κλείσιμο
«Το πρόγραμμά μας δεν είναι πρόγραμμα ενός έτους ή μίας κοινοβουλευτικής θητείας. Είναι ένα σχέδιο για το μέλλον της Βρετανίας», είπε ο κ. Τζόνσον, υποσχόμενος αδιάκοπη δουλειά για μία «νέα χρυσή εποχή» για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Σας χρωστάμε. Το ξέρουμε και θα υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις».

Νωρίτερα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει «έλλειψη ουσίας» στο κυβερνητικό πρόγραμμα που ανέγνωσε η βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε κενά στην εκπαίδευση, την κοινωνική περίθαλψη και την κλιματική αλλαγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης