Γκρέτα Τούνμπεργκ: Το ταξίδι της με το τρένο «τρελαίνει» τον παγκόσμιο Τύπο

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Το ταξίδι της με το τρένο «τρελαίνει» τον παγκόσμιο Τύπο

Την κόντρα της 16χρονης ακτιβίστριας με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους σχολιάζει ο διεθνής Τύπος

tunberg_train
Με την πιο διάσημη έφηβη στον κόσμο, την 16χρονη Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ, που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο σύμβολο για την προστασία του πλανήτη ασχολείται ο διεθνής Τύπος.

«Η αγαπητή Γκρέτα ταξιδεύει με το τρένο και μας τρελαίνει όλους», είναι ο τίτλος της ελβετικής εφημερίδας «Neue Zuercher Zeitung» που σχολιάζει την κόντρα της έφηβης με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους.

Η φωτογραφία της Γκρέτα στο Twitter που την δείχνει να κάθεται στο πάτωμα ενός τρένου, περικυκλωμένη από βαλίτσες άναψε «φωτιές».

Αν και είχε εισιτήριο πρώτης θέσης, η Σουηδή ακτιβίστρια ανέβασε μια φωτογραφία που είναι στο πάτωμα, όπως της προσάπτουν στο Twitter εκπρόσωποι της εταιρείας με την οποία ταξίδευε η Σουηδή ακτιβίστρια.

Κλείσιμο
«Οι σιδηρόδρομοι της Γερμανίας αποκαλύπτουν την Γκρέτα», γράφει ο Τύπος της Δανίας, με τα γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι η 16χρονη Σουηδή βρίσκεται σε πόλεμο με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους.

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Γερμανίας Φραντσίσκα Γκίφει σχολίασε επικριτικά την συμπεριφορά της 16χρονης Σουηδής. «Η Γκρέτα δεν αποκάλυψε δημοσίως το δεύτερο μέρος της ιστορίας (ότι είχε θέση)», δήλωσε.

Στηρίζοντας τους γερμανικούς σιδηροδρόμους, η εφημερίδα «Die Welt» διερωτάται: «Και ποιος βοήθησε τη Γκρέτα να μεταφέρει τις βαλίτσες;».

Για την βρετανική εφημερίδα «Express»: «Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ σε πικρή διαμάχη με εταιρία γερμανικών σιδηροδρόμων για τα υπερπλήρη τρένα».

Για το CNN : «Η Γκρέτα και η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων ανταλλάσσουν τιτιβίσματα», για το γαλλικό δίκτυο «RTL»: «Η Γκρέτα βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα».

«Θυμωμένη η Γκρέτα στη φωτογραφία με το τρένο», σχολιάζει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Νορβηγίας.

Μετά από πέντε μήνες παρουσίας σε διαδηλώσεις και κλιματικές συνδιασκέψεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, η Γκρέτα βρίσκεται στην πατρίδα της. Εκεί θα κάνει ένα διάλειμμα για τα Χριστούγεννα. Μέχρι πότε όμως;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης