Ένταση στο Λονδίνο: Διαδηλωτές κατά του Brexit στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ένταση στο Λονδίνο: Διαδηλωτές κατά του Brexit στη Ντάουνινγκ Στριτ

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στη Βρετανία, οι πολέμιοι του Brexit ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις - Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στη Ντάουνινγκ Στριτ

londino
Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στη Ντάουνινγκ Στριτ το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς διαδηλωτές κατά του Brexit εκφράζουν εκ νέου την αντίθεσή τους στις προθέσεις του Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των βρετανικών εκλογών. 

Κρατώντας σημαίες και πανό, οι διαδηλωτές φωνάζουν πως... «ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι ο πρωθυπουργός μας».



Στα πανό αναφερόταν, μεταξύ άλλων, οι φράσεις «Αψηφήστε την εξουσία των Τόρις» και  «Σταματήστε την Ισλαμοφοβία», ενώ οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, πριν κατευθυνθούν στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, σημειώθηκαν μικροεντάσεις με τους αστυνομικούς.



Σημειώνεται πως, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Τζόνσον εμφανίστηκε πανέτοιμος να προχωρήσει στο Brexit με την ισχυρή εντολή του βρετανικού λαού. «Τα καταφέραμε» είπε με θριαμβευτικό ύφος ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η χώρα θα μπορέσει τώρα να «φέρει εις πέρας το Brexit», που πλέον είναι η «αδιάψευστη, αδιαμφισβήτητη» απόφαση του βρετανικού λαού. Όπως υπογράμμισε, το Brexit θα έχει γίνει μέχρι τις 31 Γενάρη «χωρίς αν, αλλά και ίσως».

Protesters take to Downing Street after Conservative election win

Δημοσιεύτηκε από RT UK στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης