Σύνοδος ΝΑΤΟ: Αντίθετος ο Τζόνσον στα σχέδια Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε γαλλικά προϊόντα

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Αντίθετος ο Τζόνσον στα σχέδια Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε γαλλικά προϊόντα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι δεν είναι καλοί

000_1MS7KI
Αποστάσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να παίρνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο που απειλεί να κηρύξει η Ουάσινγκτον σε βάρος του Παρισιού απειλώντας με δασμούς-μαμούθ στα γαλλικά  προϊόντα.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επιλέγει να ταχθεί στο πλευρό του Ευρωπαίου εταίρου του, Εμανουέλ Μακρόν διαφωνώντας με τις απειλές που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε βάρος της Γαλλίας: ότι θα επιβάλει δασμούς σε  προϊόντα που εισάγονται από το Παρίσι, όπως γαλλικά τυριά, σαμπάνια και καλλυντικά .

Οι απειλές Τραμπ έρχονται ως αντίποινα για την επιβολή φόρου από την πλευρά της Γαλλίας σε κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών υπηρεσιών που θεωρεί ότι επιβαρύνουν αθέμιτα και «ασυνήθιστα» αμερικανικές εταιρείες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να φορολογούνται από τις ΗΠΑ και όχι από ξένες δυνάμεις.

Ωστόσο, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, στη διάρκεια των επαφών που είχε με τον Ευρωπαίο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, του είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι διαφωνεί με τους εμπορικούς πολέμους κι ότι θα κάνει εκστρατεία υπέρ του ελεύθερου εμπορίου μετά το Brexit, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι καλό πράγμα».

Πρόσθεσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα «προωθήσει το ελεύθερο εμπόριο» και «θα ανοίξει» την παγκόσμια αγορά στα βρετανικά προϊόντα.

Σχετικά με τα σχέδια του κόμματός του, των Τόρις, για μία ψηφιακή υπηρεσία, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας υποστήριξε ότι τα «τεράστια έσοδα» που έχουν οι μεγάλες εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο φόρος που καταβάλλουν πρέπει να επανεξεταστούν:

«Πρέπει να λύσουμε (το θέμα). Πρέπει να κάνουν μια πιο δίκαιη συνεισφορά», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης