Ο γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης ζητεί την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Ο γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης ζητεί την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Λόγω της εισβολής της στη Βόρεια Συρία

house_repre
Ο Eλληνοαμερικανός Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης ζητεί από μέλη του Κογκρέσου αλλά και της Γερουσίας να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω της εισβολής της στη Βόρεια Συρία. Σύμφωνα με τον Γερουσιαστή Ραπτάκη η τουρκική εισβολή ενέχει κινδύνους μετατροπής της σε γενοκτονία κατά των Κούρδων οι οποίοι έχουν εγκαθιδρύσει μια ασφαλή περιοχή στην οποία περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες κουρδικής καταγωγής μπορούν να ζουν ειρηνικά, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα. Σημείωσε ότι η ύπαρξη αυτού του ισχυρού κουρδικού θυλάκου αποτελούσε απειλή για την Τουρκία η οποία προσπαθεί να ελέγχει τους κουρδικούς πληθυσμούς που ζουν στο έδαφός της και αποτελούν μειονοψηφία.

«Η κυβέρνηση Τραμπ έκανε το λάθος να δώσει στην Τουρκία το πράσινο φως για να εξαλείψει την κουρδική κοινότητα στη βόρεια Συρία», δήλωσε ο κ. Ράπτακης. «Η κοινότητα αυτή κατέστη δυνατή από την αποτελεσματικότητα των Κουρδικών αγωνιστών που συνεργάστηκαν με τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ για να αποδυναμώσουν την παρουσία του ISIS στην περιοχή. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για να τιμωρήσουμε τώρα την Τουρκία και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτή την επίθεση κατά των Κούρδων ».

Σύμφωνα με τον ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή, «εάν η τουρκική επιθετικότητα» του Τούρκου δικτάτορα (όπως τον χαρακτήρισε) παραμείνει ανεξέλεγκτη, η κυβέρνηση Ερντογάν θα επιδιώξει να στηριχτεί σε αυτή την επιθετική δράση και θα αποτελέσει απειλή για τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή»,

Ο κ. Ραπτάκτη ζητεί από Κογκρέσο να αναλάβει δράση για να περιορίσει τις ζημιές που έχουν ήδη γίνει και να αποτρέψει την εξάπλωση περαιτέρω χάους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης