Μαρία Μπούτινα: Η Ρωσίδα «κατάσκοπος» επιστρέφει αύριο στην πατρίδα της

Μαρία Μπούτινα: Η Ρωσίδα «κατάσκοπος» επιστρέφει αύριο στην πατρίδα της

Είχε συλληφθεί το 2018 για «συνωμοσία» με σκοπό «την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας» στις ΗΠΑ και τον περασμένο Απρίλιο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών 

butina
Η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, η οποία βρίσκεται σε φυλακή των ΗΠΑ μετά την καταδίκη της τον Απρίλιο ότι δρούσε ως πράκτορας ξένης χώρας, αναμένεται να επιστρέψει στη Μόσχα αύριο Σάββατο το πρωί, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον επίσημο λογαριασμό του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Στις 25 Οκτωβρίου η Μαρία θα μεταφερθεί από την ομοσπονδιακή φυλακή στο Ταλαχάσι στην Φλόριντα στο κέντρο μεταναστών στο Μαϊάμι από όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Μόσχα την ίδια ημέρα. Η άφιξή της αναμένεται το πρωί της 26ης Οκτωβρίου», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μπούτινα, η οποία κατηγορείτο για «συνωμοσία» με σκοπό «την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας» στις ΗΠΑ, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018. Τον Απρίλιο φέτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών αφού παραδέχτηκε την ενοχή της για συνωμοσία με έναν Ρώσο αξιωματούχο για να διεισδύσει σε οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και να επηρεάσει Αμερικανούς συντηρητικούς ακτιβιστές και Ρεπουμπλικανούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης