Ζαχάροβα: Να ελευθερωθεί η Μπούτινα - Είναι θύμα των εσωτερικών πολιτικών παιχνιδιών στις ΗΠΑ

Ζαχάροβα: Να ελευθερωθεί η Μπούτινα - Είναι θύμα των εσωτερικών πολιτικών παιχνιδιών στις ΗΠΑ

Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την τήρηση των δικαιωμάτων και των νόμιμων συμφερόντων, τις αρχές των ΗΠΑ, είπε η Ζαχάροβα

Butina
Την απελευθέρωση της Μαρίας Μπούτινα που συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι είναι πράκτορας της Μόσχας ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, ισχυριζόμενος ότι η γυναίκα κρατείται με «κατασκευασμένες κατηγορίες».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, στην ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη, αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της Μαρίας Μπούτινα.

Ζητάμε θερμά την άμεση παύση της ποινικής δίωξης της Μαρίας Μπούτινα, θύμα των εσωτερικών πολιτικών παιχνιδιών των ΗΠΑ και την απελευθέρωσή της. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την τήρηση των δικαιωμάτων και των νόμιμων συμφερόντων, τις αρχές των ΗΠΑ, είπε η Ζαχάροβα.

Εκτός αυτού φαίνεται και η προσπάθεια διεθνούς κινητοποίησης υπέρ της Μπούτινα, από το γεγονός ότι η φωτογραφία του επίσημου λογαριασμού του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας είναι αυτή της Μαρίας Μπούτινα που γράφει #FreeMariaButina

Για την Μπούτινα, ένας δικαστής των ΗΠΑ διέταξε τη φυλάκισή της μέχρι τη δίκη της, αφού οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι έχει δεσμούς με τη Ρωσία και ότι μπορεί να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της συνωμοσίας και ότι ενεργούσε ως πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, αναπτύσσοντας δεσμούς με Αμερικανούς πολίτες εισχωρώντας σε πολιτικές οργανώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης