Το Ιράν απορρίπτει την εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία

Το Ιράν απορρίπτει την εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία

«Τα θέματα πρέπει να επιλύονται μέσω της διπλωματικής οδού. Πρέπει να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της Συρίας» δήλωσε  εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών

syria_tourkia
Το Ιράν απορρίπτει την εγκατάσταση τουρκικών στρατιωτικών θέσεων μέσα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί τονίζοντας ότι η ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διασφαλιστεί.

«Είμαστε κατά της εγκατάστασης από την Άγκυρα στρατιωτικών θέσεων στη Συρία... Τα θέματα πρέπει να επιλύονται μέσω της διπλωματικής οδού. Πρέπει να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της Συρίας», δήλωσε ο Μουσαβί κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Στενός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, η Τεχεράνη έχει προτείνει τη διαμεσολάβησή της μεταξύ των Κούρδων της Συρίας, της συριακής κυβέρνησης και της Τουρκίας για να συνομιλήσουν, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλείας κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων μετά την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, στόχος της οποίας ήταν να εκδιώξει τις κουρδικές δυνάμεις.

Την Πέμπτη, η Τουρκία συμφώνησε, έπειτα από συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να σταματήσει για πέντε ημέρες την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία, ώστε να δοθεί χρόνος στους Κούρδους μαχητές να αποχωρήσουν από μια «ζώνη ασφαλείας», που η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει κοντά στα σύνορά της με τη Συρία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία και θα «συντρίψει τα κεφάλια των τρομοκρατών», αν η συμφωνία με την Ουάσινγκτον για την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από την περιοχή δεν εφαρμοστεί πλήρως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης