«Zώνη ασφαλείας» σε όλη την κουρδική περιοχή της Συρίας

«Zώνη ασφαλείας» σε όλη την κουρδική περιοχή της Συρίας

Η Άγκυρα έχει κάνει γνωστό, στόχος της στρατιωτικής εισβολής στη Συρία είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας βάθους από 30 έως 40 χιλιόμετρα και μήκους που θα αγγίζει τα 480 χλμ - Αποκαλυπτικός χάρτης του TRT

000_1L82G9
Ένα γράφημα στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (TRT), και στην ελληνική της έκδοση, για την πιθανή εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Βόρεια Συρία, αποκαλύπτει τους ευσεβείς πόθους του Ταγίπ Ερτογάν, που καλείται να δώσει το τελικό «ΟΚ» για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση.

Η Άγκυρα έχει κάνει γνωστό, στόχος της στρατιωτικής εισβολής στη Συρία είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας βάθους από 30 έως 40 χιλιόμετρα και μήκους που θα αγγίζει τα 480 χλμ.

Παρατηρώντας ωστόσο κανείς τον χάρτη, διακρίνει πως με πρόφαση την επιστροφή και στέγαση Σύριων προσφύγων, η «ζώνη ασφαλείας» να επεκτείνεται σχεδόν σε όλο το τμήμα που σήμερα κατέχουν και ελέγχουν οι Κούρδοι.

5d9c7aa1b4f66
Κλείσιμο


«Θα μπορούσαν να αυξηθούν συνολικά σε τρία εκατομμύρια οι πρόσφυγες» αναφέρει χαρακτηριστικά το TRT. Όπως καταγγέλλει η κουρδική ηγεσία, επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μία περιοχή – προτεκτοράτο στο βόρειο τμήμα της Συρίας, αλλοιώνοντας την κουρδική πληθυσμιακή πλειοψηφία, με τη μεταφορά και την εγκατάσταση προσφύγων.

Σύμφωνα με τα σχόλια του TRT που συνοδεύουν το γράφημα με τον χάρτη του βόρειου τμήματος της Συρίας, η πιθανή επιχείρηση των ΤΕΔ στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, έχει στόχο να διακόψει την επαφή των κουρδικών ενόπλων οργανώσεων YPG και PKK, που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις, με τις τουρκικές πόλεις κοντά στα σύνορα.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζεται, θα εξουδετερώσει και την ενδεχόμενη απειλή από την εμβέλεια όπλων που βρίσκονται στην κατοχή του YPG.

Ειρωνεία αποτελεί επίσης, το γεγονός πως το TRT επιχειρεί να παρουσιάσει την επικείμενη εισβολή στην Βόρεια Συρία ως κίνηση που στόχο έχει την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, από το YPG «που έχει εισβάλει στο 1/3 της χώρας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχουν πληροφορίες πως οι Κούρδοι συζητούν με τη Δαμασκό το ενδεχόμενο της σύμπραξης, ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, ενώ η κυβέρνηση Ασάντ έχει ήδη καταδικάσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας, στην επικράτεια της Συρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης