ΗΠΑ: Νεκρός πυροσβέστης από έκρηξη σε κέντρο ατόμων με αναπηρία

ΗΠΑ: Νεκρός πυροσβέστης από έκρηξη σε κέντρο ατόμων με αναπηρία

Ολοσχερής η καταστροφή του κτιρίου από την έκρηξη, η οποία προκλήθηκε, πιθανότατα, από διαρροή προπανίου - Έξι άτομα τραυματίστηκαν

ekrixi_ktirio
Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ), στα διοικητικά γραφεία κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην πολιτεία Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Φάρμινγκτον ανταποκρίθηκε άμεσα σε κλήση που έκανε λόγο για «μυρωδιά αερίου» στο διοικητικό κτίριο της οργάνωσης Life Enrichment Advancing People (LEAP), η οποία βοηθά ενήλικους με αναπηρία.


«Κατά την άφιξη της πυροσβεστικής ομάδας στην περιοχή, ώστε να διερευνήσει την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε η έκρηξη», ανέφερε η σχετική ενημέρωση.

Από την έκρηξη, που προκλήθηκε, πιθανότατα, από διαρροή προπανίου, σκοτώθηκε ένας πυροσβέστης και τραυματίστηκαν άλλοι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις πυροσβέστες, ένας εργαζόμενος στη LEAP και ένας υπάλληλος ασθενοφόρων.

Κλείσιμο
Πολλά σπίτια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές και το κτίριο της LEAP «καταστράφηκε ολοσχερώς», δήλωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε υπάλληλος της LEAP, πέντε λεπτά πριν την έκρηξη, μια ομάδα παιδιών είχε επιβιβαστεί σε σχολικό λεωφορείο, ακριβώς μπροστά από το κτίριο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης