Στην κατηγορία 2 υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Ντόριαν - Kατευθύνεται προς τη Φλόριντα

Στην κατηγορία 2 υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Ντόριαν - Kατευθύνεται προς τη Φλόριντα

Σάρωσε τις Μπαχάμες, αφήνοντας πίσω του πέντε νεκρούς

000_1JZ720
Σκόρπισε τον πανικό, άφησε πίσω του νεκρούς και κατέστρεψε σπίτια. Ο κυκλώνας Ντόριαν, που σάρωσε τις Μπαχάμες, κατευθύνεται πολύ αργά προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).

Στις Μπαχάμες, όπου ο τυφώνας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις έκανε λόγο για μια «ιστορική τραγωδία» για το αρχιπέλαγος αυτό με τα περίπου 700 νησιά, το οποίο αντιμετώπισε κύματα ύψους τριών ως έξι μέτρων λόγω του κυκλώνα. Οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη επιχειρήσεων διάσωσης «εκεί όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες».

Με βάση τα όσα έγιναν στις Μπαχάμες και έπειτα από ημέρες αβεβαιότητας για την πορεία που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας, οι αρχές στις νοτιοανατολικές πολιτείες Φλόριντα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα έδωσαν τελικά εντολή για την εκκένωση περιοχών όπου κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις αμερικανικές ακτές. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί η ένταση με την οποία ο Dorian θα πλήξει τη Φλόριντα, αναφέρουν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, 19 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις περιοχές που μπορεί να πληγούν από τον Dorian.




Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης