Κριτική για «ανατριχιαστικό» γλυπτό που στήθηκε σε οροφή κτιρίου στο Ουέλινγκτον

Κριτική για «ανατριχιαστικό» γλυπτό που στήθηκε σε οροφή κτιρίου στο Ουέλινγκτον

Σε κάποιους θυμίζει εφιαλτικό πλάσμα από ιστορία τρόμου του Λάβκραφτ, ενώ άλλοι βρίσκουν ομοιότητες στην όψη του με τον... Τραμπ

quasi
Ένα γιγάντιο χέρι, που περιγράφεται από κάποιους σαν «εφιάλτης του Λάβκραφτ που ζωντάνεψε», βρίσκεται πλέον στην οροφή της Δημοτικής Γκαλερί Τέχνης του Ουέλινγκτον, «επιβλέποντας» με το αυστηρό του βλέμμα τους περαστικούς στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας.

Πρόκειται για την εγκατάσταση Quasi του καλλιτέχνη Ρόνι βαν Χάουτ, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο εχθές, Δευτέρα, στο νέο της «σπίτι», στο κέντρο της πολύβουης πόλης.

Το αλλόκοτο έργο τέχνης δημιουργήθηκε το 2016 και τοποθετήθηκε αρχικά στην οροφή της Γκαλερί του Κράιστσερτς.

Ο καλλιτέχνης δέχτηκε να δανείσει το έργο του στο Ουέλινγκτον, όπου και πρόκειται να παραμείνει για τα επόμενα 3-4 χρόνια, σύμφωνα με το BBC.



Η επιχείρηση μεταφοράς του έργου και οι εργασίες που χρειάστηκαν ώστε το γλυπτό να «οχυρωθεί» ενάντια στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ουέλινγκτον στοίχισαν συνολικά γύρω στα 47.000 δολάρια ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό site Stuff.

Το αντισυμβατικό γλυπτό, που έχει ύψος πέντε μέτρα και ζυγίζει 400 κιλά, έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στους πολίτες της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας.

Μία κάτοικος της πόλης είπε στο Newshub ότι στη θέα του γλυπτού, που θυμίζει ιστορία τρόμου του Λάβκραφτ, αισθάνθηκε πολύ άβολα και παράξενα.

Κλείσιμο
Χρήστες στο Τwitter συγκρίνουν το πρόσωπο στο έργο τέχνης με εκείνο του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ άλλοι επισημαίνουν ότι τους θυμίζει το Thing από την «Οικογένεια Άνταμς».

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι Νεοζηλανδοί που χαρακτηρίζουν τους επικριτές στενόμυαλους και βαρετούς, και υποδέχονται τον παράξενο Quasi στην πόλη τους με... ανοιχτές αγκάλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης