Σάλος στην Ιταλία: Δεν αφήνουν πρώην δήμαρχο να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του

Σάλος στην Ιταλία: Δεν αφήνουν πρώην δήμαρχο να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του

Eξαιτίας της δράσης του υπέρ των μεταναστών o πρώην δήμαρχος του Ριάτσε δεν έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στην πόλη του, παρά το ότι δικαιώθηκε στο Εφετείο, μετά από εισαγγελική απόφαση - Κατηγορείται ότι υπέθαλπτε μετανάστες και πως τους ανέθεσε απευθείας την συλλογή των σκουπιδιών της πόλης

mimo-lucano-riace
Ο πατέρας του πρώην δημάρχου του Ριάτσε Μίμο Λουκάνο πνέει τα λοίσθια, όμως εκείνος δεν μπορεί να τον επισκεφθεί στη γενέτειρά του, λόγω της απαγόρευσης που του έχει επιβληθεί από την εισαγγελία του Λόκρι, στην πολύκροτη υπόθεση της ποινικοποίησης της προσπάθειάς του να ενσωματώσει στην τοπική κοινωνία τους ξένους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Ο πατέρας του πεθαίνει, επιτρέψτε στον Μίμο Λουκάνο να επιστρέψει και να τον αποχαιρετίσει», τονίζει στην έκκλησή της η οργάνωση «Επιτροπή 11 Ιουνίου», που από καιρό υποστηρίζει τον Λουκάνο στους πολιτικούς και δικαστικούς του αγώνες.

Η ίδια οργάνωση, στην ανάρτησή της στο Facebook, ζητεί να τερματισθεί η «εξορία» του πρώην δημάρχου και τονίζει πως ετοιμάζει και μία έκκληση προς τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα «για να του ζητήσει να δώσει τέλος στην δικαστική τούτη τερατουργία».

Ο Λουκάνο, όσο τολμηρός και ευθύς εάν είναι στις πολιτικές και κοινωνικές του δραστηριότητες, τόσο συγκρατημένος και διακριτικός είναι στα προσωπικά του θέματα. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση δεν επικοινώνησε το προσωπικό του δράμα, παρά μόνον σε λιγοστούς φίλους. Επίσης δεν αντέδρασε στη δημόσια έκκληση που πήρε την πρωτοβουλία να εκφράσει η οργάνωση.

Ο πατέρας του Λουκάνο, καίτοι σε προχωρημένη ηλικία, παρακολούθησε από τα έδρανα του κοινού τη δίκη του γιού του για υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης και για παράνομη απευθείας ανάθεση της συλλογής απορριμμάτων σε μετανάστες στο Ριάτσε. Από την ημέρα των δημοτικών εκλογών, στα τέλη Μαΐου, δεν έχει δει τον πατέρα του εξαιτίας της απαγόρευσης να επιστρέψει στο Ριάτσε που του έχει επιβάλλει η εισαγγελία, παρά το γεγονός ότι Εφετείο έχει δικαιώσει τον Λουκάνο.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή της η «Επιτροπή 11 Ιουνίου», «έπειτα από τον Γολγοθά του τελευταίου έτους, πιστεύουμε πως έχουν δικαίωμα οι δύο τούτοι άνθρωποι (ο Λουκάνο κι ο πατέρας του) να αποχαιρετιστούν γαλήνια μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους».



Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης