Μεξικό: Viral η φωτογραφία γυναίκας που παρακαλά να πάρει τον γιο της για να περάσει τα σύνορα

Μεξικό: Viral η φωτογραφία γυναίκας που παρακαλά να πάρει τον γιο της για να περάσει τα σύνορα

Ιστορία που κάνει τον γύρο του κόσμου

3500
Σκληρές ιστορίες αποχωρισμού και θλιμμένα παιδικά πρόσωπα να αναζητούν απεγνωσμένα τους γονείς τους, «κρύβονται» πίσω από την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Μεταναστευτικό.

Πολιτική για την οποία έχει έρθει σε ρήξη η Ρεπουμπλικανική κυβέρνηση με τους Δημοκρατικούς, με τα κονδύλια της τάξεως των περίπου έξι δισ. δολαριών που σκόπευε να χορηγήσει ο Τραμπ για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό να ευθύνονται για το παρατεταμένο λουκέτο στο Ομοσπονδιακό Κράτος τον περασμένο χειμώνα.

Πίσω από τις πολιτικές πρωτοβουλίες και επιδιώξεις  πάντως υπάρχουν, όπως αποδεικνύεται, και οι πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά γυναίκα - σύμβολο αναδείχθηκε η Λέδι Περέθ που φαίνεται σε φωτογραφία, η οποία κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλώντας σωρεία σχολίων, να κρατά με λαχτάρα και συνάμα απελπισία τον εξάχρονο γιό της ενώ παρακαλά συνοριοφύλακα στο Μεξικό να αφήσει το παιδί να έρθει μαζί της και να περάσει τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Η ιστορία της οικογένειας από τη Γουατεμάλα συγκλονίζει, καταδεικνύοντας τα πραγματικά θύματα της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής. Ο πόνος του αποχωρισμού, η στέρηση και η θλίψη, όλα τονίζουν το καθημερινό δράμα των μεταναστών.

Η εικόνα της γυναίκας, που σκυμμένη επιδίδεται σε παρακαλετά, πραγματικά κλέβει την παράσταση.

«Μην τους αφήσετε να μου τον πάρουν. Θέλω απλώς να δώσω μια καλύτερη ζωή στον γιό μου» λέει με λυγμούς η μετανάστρια στον συνοριοφύλακα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters Χοσέ Λουις Γκονζάλες, ο οποίος απαθανάτισε τη φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή, υπήρξε λεκτική αψιμαχία, εννέα λεπτών, ανάμεσα στον συνοριοφύλακα και τη γυναίκα.

Tελικά η μητέρα από τη Γουατεμάλα τα κατάφερε. Πήρε τον γιο της και έφυγε μακριά. Ο συνοριοφύλακας κοιτούσε αδιάφορα χωρίς όμως να τη σταματά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης