Γαλλία: Ανάβει «πράσινο φως» στις ομοφυλόφιλες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική

Γαλλία: Ανάβει «πράσινο φως» στις ομοφυλόφιλες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική

Ένα βήμα πριν από την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις ομοφυλόφιλες γυναίκες να κάνουν εξωσωματική είναι το γαλλικό κοινοβούλιο - Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες

gallia_exosomatiki
Το «πράσινο φως» στις ομοφυλόφιλες γυναίκες και όσες δεν έχουν σύντροφο, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ετοιμάζεται να δώσει το γαλλικό κοινοβούλιο.

Χθες κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο, μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μακρόν, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, όπου είχαν σημειωθεί βίαιες διαδηλώσεις πριν από τη νομιμοποίηση των γάμων ζευγαριών του ιδίου φύλου και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια το 2013.

Με την ισχύουσα νομοθεσία στη Γαλλία, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες με οικονομική δυνατότητα αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, ενώ όσες δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους αποκλείονται από αυτή την ευκαιρία.

Επιπλέον, ο γαλλικός νόμος εξακολουθεί να θέτει περιορισμούς σε πρακτικές όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση με χρήση σπέρματος δότη για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Κλείσιμο
Πριν από ένα χρόνο, μια εθνική επιτροπή βιοηθικής ανακοίνωσε ότι στηρίζει την ιδέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τις γυναίκες χωρίς σύντροφο και για τις λεσβίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης