Τουρκία: Απόστρατος στρατιωτικός τραυμάτισε Λευκορώσο διπλωμάτη και αυτοκτόνησε

Τουρκία: Απόστρατος στρατιωτικός τραυμάτισε Λευκορώσο διπλωμάτη και αυτοκτόνησε

Η επίθεση δεν είχε πολιτικά κίνητρα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

belarus
Λευκορώσος διπλωμάτης τραυματίστηκε από σφαίρες γείτονά του το βράδυ της Τετάρτης στην Άγκυρα, επίθεση η φύση της οποίας δεν ήταν «πολιτική», κατά τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο τραυματίας, που κατονομάστηκε ως Αλεξάντερ Παγκάνσεφ, διπλωμάτης της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Άγκυρα, χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που εβλήθησαν από τον γείτονά του, πριν ο δράστης αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο, διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο Τσαβούσογλου, που επισκέφθηκε τον διπλωμάτη στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται, διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι η κατάστασή του είναι «καλή». Ο τούρκος ΥΠΕΞ επέμεινε ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να υπήρχε «πολιτικό κίνητρο» πίσω από την επίθεση.

Ο γείτονας του διπλωμάτη ήταν στρατιωτικός εν αποστρατεία, διευκρίνισε σε τουρκικά ΜΜΕ ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν, προσθέτοντας ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Τη 19η Δεκεμβρίου 2016, ο πρεσβευτής της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από τούρκο αστυνομικό στα εγκαίνια έκθεσης στην Άγκυρα.

Οι τουρκικές αρχές απέδωσαν εκείνη την ενέργεια στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν — που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» και του προσάπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης