Ιράν: Το πρακτορείο Tasmin διαψεύδει τη σύλληψη του δεύτερου δεξαμενόπλοιου

Ιράν: Το πρακτορείο Tasmin διαψεύδει τη σύλληψη του δεύτερου δεξαμενόπλοιου

Νωρίτερα η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του δεξαμενόπλοιου Stena Impero - Η εταιρεία του Mesdar επιβεβαίωσε ότι πλέει ελεύθερο

mesdar
Οι Φρουροί της Επανάστασης δεν συνέλαβαν το δεξαμενόπλοιο υπό λιβεριανή σημαία Mesdar στο Στενό του Χορμούζ, ανέφερε το ιρανικό ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

"Παρά τις αναφορές, το πλοίο δεν έχει συλληφθεί...και του επιτράπηκε να συνεχίσει την πορεία του, έπειτα από προειδοποιήσεις για ζητήματα ασφαλείας από τις ιρανικές δυνάμεις", τόνισε ο Tasnim.

Νωρίτερα το Ιράν γνωστοποίησε ότι συνέλαβε το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για σύλληψη δύο δεξαμενόπλοιων, χαρακτηρίζοντας τις συλλήψεις απαράδεκτες.

Επιβεβαίωση του Ιράν από την εταιρεία του Mesdar

Η βρετανική εταιρεία στην οποία ανήκει το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που το Λονδίνο είχε ανακοινώσει ότι κατασχέθηκε χθες Παρασκευή από το Ιράν στον Κόλπο ανακοίνωσε πως το πλοίο είναι ελεύθερο.

«Οι επικοινωνίες αποκαταστάθηκαν με το πλοίο. Ο πλοίαρχος επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλοι φρουροί το εγκατέλειψαν και το πλοίο είναι ελεύθερο να συνεχίσει την πορεία του. Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι σώα και ασφαλή», εξήγησε η εταιρεία Norbulk Shipping σε ανακοίνωσή της.

Κλείσιμο
Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε παράλληλα ότι το πετρελαιοφόρο, το Mesdar, βρίσκεται πλέον εκτός των χωρικών υδάτων του Ιράν.

Σύμφωνα με τη Norbulk Shipping, ένοπλοι ανέβηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου της υπό σημαία Λιβερίας περί τις 19:30 [ώρα Ελλάδας]. Δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τους ενόπλους, αλλά υπογράμμισε πως κατόπιν το πλοίο χάραξε πορεία προς βορρά, προς το Ιράν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ένοπλοι αποχώρησαν από το Mesdar περί τις 23:00 [ώρα Ελλάδας] και το πλοίο μπόρεσε κατόπιν να συνεχίσει ελεύθερο το δρομολόγιό του.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Marine Traffic, το οποίο, που είχε αποπλεύσει από την Κίνα, έχει προορισμό τη Σαουδική Αραβία.

Η βρετανική κυβέρνηση κατήγγειλε το βράδυ της Παρασκευής την «απαράδεκτη αρπαγή δύο πλοίων» —ενός βρετανικού κι ενός λιβεριανού— από το Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχος» για την ενέργεια αυτή.

Ωστόσο ιρανοί αξιωματικοί διέψευσαν σε δηλώσεις τους στο FARS τις πληροφορίες ότι το Mesdar συνελήφθη από δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι «συνέλαβε» στο Στενό του Χορμούζ ένα δεξαμενόπλοιο υπό βρετανική σημαία, το Stena Impero.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης