Τραμπ: Είμαι βέβαιος ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ένα ιρανικό drone

Τραμπ: Είμαι βέβαιος ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ένα ιρανικό drone

Διαψεύδουν οι Ιρακινοί που απάντησαν με βίντεο από την κρατική τηλεόραση - Δείτε το βίντεο 

USS-Boxer-in-Pacific
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε βέβαιος ότι αμερικανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ένα ιρανικό drone στο Στενό του Χορμούζ, γεγονός που η Τεχεράνη διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το καταρρίψαμε», επέμεινε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι το αμερικανικό αποβατικό ελικοπτεροφόρο πλοίο USS Boxer κατέρριψε στο Στενό του Χορμούζ ένα ιρανικό drone το οποίο πέταγε σε απόσταση 914 μέτρων από το πλοίο «σε μια προκλητική και εχθρική ενέργεια», ενώ αγνόησε τις εκκλήσεις να απομακρυνθεί.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα η κρατική τηλεόραση του Ιράν πρόβαλε εικόνες που, όπως υποστηρίζει, καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέστρεψε ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Κόλπου.


Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Φρουρούς της Επανάστασης, δείχνει πολεμικά πλοία από αέρος. Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, το βίντεο λήφθηκε από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και οι χρονικές ενδείξεις που το συνοδεύουν αποδεικνύουν ότι εξακολουθούσε να βιντεοσκοπεί και μετά την ώρα που, σύμφωνα με την Ούασινγκτον, κατέπεσε στο Στενό του Χορμούζ.


Κλείσιμο
Παρά τη διάψευση της Τεχεράνης, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης επέμεινε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει "ξεκάθαρες αποδείξεις" για την καταστροφή του ιρανικού αεροσκάφους "Έχουμε πολύ σαφείς αποδείξεις", είπε, αναφερόμενος και αυτός σε ένα πιθανό βίντεο. "Το μη επανδρωμένο τους πλησίασε πολύ κοντά στο δικό μας πλοίο. Αν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλησιάζουν πολύ κοντά, θα καταρρίπτονται", πρόσθεσε.

Το Πεντάγωνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν υπάρχουν εικόνες που να αποδεικνύουν την κατάρριψη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα ιρανικό UAV», επέμεινε και ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης