Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δέχτηκε τους πρώτους αστροναύτες που πήγαν στη Σελήνη

21403486

Ενόψει της αυριανής επετείου των 50 ετών - Παρόντες στη συνάντηση και οι γιοι του Νιλ Άρμστρονγκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο τους δύο εν ζωή αστροναύτες της αποστολής Apollo 11, τον Μπαζ Όλντριν και τον Μάικλ Κόλινς, ενόψει της αυριανής επετείου των 50 ετών από την πρώτη προσσελήνωση ανθρώπων στο φεγγάρι.

“Αύριο είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα. Πενήντα χρόνια αφότου υψώσαμε μια ωραία αμερικανική σημαία στη Σελήνη”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Θα της ξαναδώσουμε την αίγλη της. Είναι ωραίο”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη και διοικητής της αποστολής Apollo 11, πέθανε το 2012. Οι γιοι του, Έρικ και Μαρκ, μαζί με τις οικογένειές τους, ήταν επίσης παρόντες στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Μπαζ Όλντριν, 89 ετών σήμερα, πάτησε στη Σελήνη λίγο μετά τον Άρμστρονγκ. ‘Oσο για τον Μάικλ Κόλινς, 88 ετών, παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, πάνω στην άκατο διακυβέρνησης με την οποία επέστρεψε η ομάδα στη Γη.

Η εκτόξευση έγινε στις 16 Ιουλίου 1969 και ο Άρμστρονγκ με τον Όλντριν προσσεληνώθηκαν στις 20 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας τη σεληνιακή άκατο.

Η αυριανή επέτειος θα γιορταστεί ιδιαίτερα στο Χιούστον όπου βρισκόταν η αίθουσα ελέγχου της NASA, στο διαστημικό κέντρο Τζόνσον.

“Εξαίρετο ραντεβού με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ! Μιλήσαμε για το μέλλον της Αμερικής στο διάστημα, για τον τρόπο που θα ξεπεράσουμε τις διαστημικές προκλήσεις και την ανάγκη να συνεχίσουμε να εξερευνούμε πέρα από τον ορίζοντα”, έγραψε στο Twitter ο Μπαζ Όλντριν.

“Ας διαφυλάξουμε το μεγαλείο της Αμερικής στο διάστημα”, κατέληξε ο “Μπαζ”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Γανυμήδης

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι εξουσιαστές ξεκίνησαν τις διαστημικές έρευνες εδραιώνοντας την κυριαρχία τους πάνω στον άνθρωπο, η οικονομική πλεονεξία των ολιγαρχών γέννησε τον σύγχρονο ιμπεριαλισμό που καταστρέφει το οικοσύστημα και την ίδια ύπαρξή μας! Η έλλειψη της ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ αντανακλά τις καταστροφικές δυνάμεις που χαράζουν το μέλλον μας!

Here' s to the crazy ones !

Δίνετέ μας λόγους να σας λατρεύουμε !Βάθης.

Αργυρή επέτειος και κάναμε πάλι νέο σηκώτι απο τα γέλια!

-Αργυρή επέτειος σήμερα 50 χρόνια απο την πρώτη "προσελήνωση". Γιατί δεν έστειλαν ) νέα επανδρωμένη αποστολή σήμερα να θαυμάσει ο κόσμος που υπάρχει και η κατάλληλη τεχνολογία ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ,αλλά συνέχεια το αναβάλλουν 2022-2024-2028 κλπ; Πάντως ο πανίσχυρος επεξεργαστής των Σεληνάκατων και των 6 αποστολών Απόλλων που τους "έστειλε" στη Σελήνη και τους "επανέφερε" ασφαλείς πίσω στη γή παρέμεινε στο 1 mb , τεχνολογία αιχμής τόσο σύνθετη που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να αντιγραφεί..

Σκεπτικιστής.

Τελικά πήγαν ή μας δουλεύουν απλά και μόνο γιά να κρατηθεί ψηλά το γόητρο της Αμερικής ; Η τεχνολογία και τα μέσα της εποχής σίγουρα δεν επαρκούσαν γιά τέτοιο εγχείρημα, όμως αν ήταν ψέμμα η άλλη πλευρά (το αντίπαλον δέος) δεν θα τους είχε ρεζιλέψει παγκόσμια; Εκτός κι αν είχε προηγηθεί (και σ'αυτό) συμφωνία και μοιρασιά..

Pokos

Περιμενουν να στειλουν εναν ελληνα σχολιαστη του ΠΘ. Να μην ξεχασει να παρει επιστολες Ιησου στη σεληνη.

Η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών!

Δεν θα επιμείνω ,άν και μπορώ να το στηρίξω, πώς δεν πήγαν ποτέ στη Σελήνη, μόνο έχω να κάνω μια παρατήρηση : Το καλοκαίρι του 1972 λίγο πρίν την αποστολή Απόλλων 16 συνέβει η μεγαλύτερη ηλιακή έκλαμψη που είχε ποτέ σημειωθεί. Αυτή πολλαπλασίασε την ραδιενεργή ακτινοβολία στις δύο Ζώνες Βαν Αλλεν εκατομμύρια φορές απο τη συνηθισμένη αλλά περιέργως η αποστολή Απόλλων 16 δεν ματαιώθηκε αλλά προχώρησε κανονικά αφού θεωρήθηκε "ακίνδυνη", κατά τη ΝΑSA ,για τους αστροναύτες.. Ο Νίξον πάλι υπήρξε ο χειρότερος,ο πλέον αδίστακτος Προέδρος των ΗΠΑ αλλά μαζί και πατριώτης . Θα μπορούσε άνετα να είχε στήσει το πανάκριβο παραμύθι "Απόλλων " αξίας εκατοντάδων δίς $ άν είχε κάτι πολύ σημαντικό να κερδίσει η χώρα του. Το παραμύθι με το πρόγραμμα Απόλλων στήθηκε για ένα κυρίως λόγο και αυτός ήταν οικονομικός: Μέχρι το 1971 ο Κανόνας του Χρυσού εμπόδιζε όλες τις χώρες με πρώτες τις ΗΠΑ να κόψουν νόμισμα όσο επιθυμούσαν αφού έπρεπε να υπήρχε σε αντίκρυσμα ο αντίστοιχος χρυσός. Έπρεπε να βρεθεί λόγος να καταργηθεί ο χρυσός κανόνας ( golden standard) να έρθει το σημερινό fiat money system xωρίς εξάρτηση απο τον χρυσό και την βρώμικη δουλειά ανέλαβε εργολαβικά ο Νίξον : 'Ανακοίνωσε εν μία νυχτί πώς "ο πόλεμος του Βιετνάμ "και το " πανάκριβο πρόγραμμα Απόλλων" στράγγιξαν οικονομικά την χώρα και έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος άμεσης χρηματοδότησης ώστε να πληρωθούν όλοι όσοι εμπλέκονταν . Κατήργησε λοιπόν εν μία νυκτί τον Αύγουστο του 1971 ,( προσωρινά όπως υποσχέθηκε , μόνιμα όπως αποδείχθηκε) , τον Χρυσό Κανόνα και έκοψε ανεξέλεγκτο fiat άυλο χρήμα $ για να χρηματοδοτήσει τα δύο πανάκριβα "πρότζεκτς" ...Μετά απο ένα χρόνο το 1972 και τα δύο " πανάκριβα" πρότζεκτς ΑΠΌΛΛΩΝ μαζί και Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ σταμάτησαν αφού ο στόχος επιτεύχθηκε . Ποτέ κανείς προέδρος των ΗΠΑ απο τότε δεν επανέφερε τον χρυσό κανόνα ενώ το δολλάριο εκτός απο άυλο ,χωρίς αντίκρυσμα σε χρυσό , νόμισμα, έγινε το μοναδικό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα με αποτέλεσμα η Αμερική να γίνει η σημερινή οικονομική υπερδύναμη με τη δυνατότητα κατά το δοκούν να κόβει δικό της νόμισμα $ όποτε και όσο επιθυμούσε και να πληρώνει τα χρέη της πράγμα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τα διαδοχικά Q.E της FED . Σήμερα όμως και οι υπόλοιποι πλέον έχουν το δικό τους Fiat νόμισμα μαζί και εμείς με το ευρώ. Τα Q.E πλέον δίνουν και παίρνουν ανεξέλεγκτα,όλοι προσπαθούν να γίνουν πιό ανταγωνιστικοί υποτιμώντας τα νομίσματα τους, το παγκόσμιο χρέος κάποια στιγμή θα χτυπήσει ταβάνι και ...άντε γειά!

456

Μη ξεχνας όμως και την μοναδική επιτυχία του Νιξον που καταφερε ολες οι αγορες πετρελαίου να γινονται σε δολλαρια.

Maria

Επίσης η Αμερική έχει με τεράστια διαφορά τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον πλανήτη. Τεράστια όμως. Αθροιστικά οι υπόλοιπες 10 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού, δεν φτάνουν την Αμερική.

waxer

Πήγαν και πάτησαν στη Σελήνη ή μας ταίζουν ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια της σύγχρονης εποχής; Και γιατί δεν το ξανάκαναν 50 χρόνια από τότε με καλύτερη τεχνολογία;

@

Δεν το ξανακαναν , γιατι εχει πολλη φτωχεια στη σεληνη , πεινανε .

@@

Δεν ξαναπηγαν γιατι δεν υπαρχει λογος να το κανουν το να πας στην Σεληνη δεν ειναι απλη βολτα χρειαζται χρηματοδοτηση δισεκατομμυριων και προετοιμασια δεκαετιων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης