Γαλλία: Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν επί... 30 χρόνια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα!

Γαλλία: Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν επί... 30 χρόνια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα!

Οι 30 υπάλληλοι - «φαντάσματα» επιβάρυναν τους Γάλλους φορολογούμενος με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο

fra12
Σαν βόμβα έσκασε στη Γαλλία η είδηση ότι επί τρεις δεκαετίες, 30 υπάλληλοι - «φαντάσματα» επιβάρυναν το ταμείο του κράτους με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν κανονικά δίχως να κουνούν το δακτυλάκι τους και φυσικά χωρίς να είναι παρόντες στις υπηρεσίες τους .

Το αξιοπερίεργο είναι ότι τόσα χρόνια δεν είχε πάρει κανείς είδηση το τι συνέβαινε ..., σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η αποκάλυψε της γαλλικής εφημερίδας «Var Matin» κάνει το γύρο του διαδικτύου με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» να επισημαίνει ότι πρόκειται για μία φοβερή αποκάλυψη σε μια χώρα που είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο δημόσιος τομέας επιβαρύνει σημαντικά το ταμείο του κράτους.

«Οι ελεγκτές που εργάζονται στην περιοχή Provence-Alps-Riviera, νότια της χώρας, δημοσίευσαν τα ευρήματα κατά την έρευνά τους την περασμένη εβδομάδα.Από το 1989 οι θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων είτε είχαν καταργηθεί, είτε οι εργαζόμενοι έκαναν παράλληλες δουλειές χωρίς να έχουν παραιτηθεί από το δημόσιο. Και βεβαίως έβαζαν στην τσέπη κανονικά το μισθό τους.

Ένας από τους 30 γραφειοκράτες-φαντάσματα, πρώην αστέρας του ράγκμπι, είχε ανοίξει ένα εστιατόριο ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος. Οι αρχές τον είχαν καλέσει τουλάχιστον μία φορά για να δώσει εξηγήσεις αφού ήταν «ασυμβίβαστη με το καθεστώς ενός δημοσίου υπαλλήλου». Ωστόσο, ο μισθός του συνέχιζε να μπαίνει κανονικά στο λογαριασμό του.

Κλείσιμο
Η επίσημη έκθεση των ελεγκτών, η οποία διέρρευσε στην εφημερίδα «Var Matin» - γράφει ότι οι περισσότεροι, ενώ είχαν κάνει τα χαρτιά τους για να βγουν σε σύνταξη, δεν είχαν παραιτηθεί από τη δουλειά τους με αποτέλεσμα οι μισθοί τους να καταβάλλονται κανονικά . Όλοι οι μισθοί που χρηματοδοτήθηκαν από τους φορολογούμενους περιελάμβαναν μπόνους και ετήσιες αυξήσεις μισθών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης