ΗΠΑ: Νεκρός στα 53 του πρώην αστυνομικός που είχε περάσει 3 μήνες στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων

ΗΠΑ: Νεκρός στα 53 του πρώην αστυνομικός που είχε περάσει 3 μήνες στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων

Πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ασθένεια που ο ίδιος απέδιδε στους τρεις μήνες που πέρασε μέσα στα ερείπια, αρχικά στο πλαίσιο της έρευνας για επιζώντες και έπειτα ψάχνοντας για πτώματα και στοιχεία

alvarez
Ο Λούις Άλβαρες, πρώην ντετέκτιβ του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης και ένας από τους first responders στους Δίδυμους Πύργους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις το 2001, πέθανε σε ηλικία 53 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου, ασθένεια που ο ίδιος απέδιδε στους τρεις μήνες που πέρασε μέσα στα ερείπια, αρχικά στο πλαίσιο της έρευνας για επιζώντες και έπειτα για πτώματα και στοιχεία.

Ο Άλβαρες, που έφυγε από τη ζωή νεότατος, σε ηλικία μόλις 53 ετών, είχε αφιερώσει τα τελευταία του χρόνια στην προσπαθεια να δοθούν επαρκείς αποζημιώσεις, τόσο στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τον πλανήτη, όσο και στους διασώστες και αστυνομικούς που αρρώστησαν λόγω της παρουσίας τους στο σημείο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εμφανώς εξασθενημένος από την αρρώστια του, ο Άλβαρες εμφανίστηκε στην Ουάσινγκτον με τον πρώην παρουσιαστή του Daily Show, Τζον Στιούαρτ, για να απευθύνει έκκληση στο Κογκρέσο να ενισχύσει το ταμείο αποζημιώσεων για τα θύματα και τους first responders (τα άτομα που έχουν εκπαιδευτεί για άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης).

Λίγες μέρες αργότερα, εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

9/11 First Responder Luis Alvarez Dies At 53 | TODAY



Κλείσιμο
«Πήγαμε στο Ground Zero, στο Πεντάγωνο και στο Σάνκβιλ, αρχικά για να βοηθήσουμε ανθρώπους, και έπειτα να βοηθήσουμε οικογένειες να θάψουν τους αγαπημένους τους», είπε στην τελευταία του ομιλία ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου ο Άλβαρες. «Βρίσκομαι εδώ ενώπιόν σας την ημέρα πριν τον 69ο γύρο χημειοθεραπείας μου, επειδή μου το ζητήσατε, και θέλω να διασφαλίσω ότι δεν θα ξεχάσετε ποτέ ότι πρέπει να φροντίσετε τους responders της 11ης Σεπτεμβρίου».

Ο Άλβαρες διαγνώστηκε με καρκίνο το 2016. Δεκαοκτώ χρόνια μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε τον κόσμο, ο πρώην αστυνομικός συνέχιζε να ασκεί πιέσεις ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να συνεχίσει να στηρίζει τα θύματα, τους διασώστες και τους αστυνομικούς που υποφέρουν ακόμα από τις συνέπειες.

«Όλο και περισσότερα από τα άτομα αυτά θα αρρωσταίνουν όσο περνούν τα χρόνια. Θέλω να το γνωρίζουν αυτό. Επειδή δεν είσαι τώρα άρρωστος, δεν σημαίνει ότι δεν θα αρρωστήσεις. Πρέπει να είσαι καλυμμένος», είχε δηλώσει επανειλημένα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος, αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι το ταμείο αποζημιώσεων για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου «στερεύει» από χρήματα. Σύμφωνα με τον Guardian, πάνω από 20.000 άτομα έχουν αρρωστήσει ή πεθάνει από καρκίνο, αναπνευστικά προβλήματα και άλλες αρρώστιες που συνδέονται με την τραυματική εμπειρία της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Καιρός τώρα το Κογκρέσο να κάνει τη δική του», είχε πει στο Fox ο Άλβαρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης