Το μουσείο του Λούβρου ετοιμάζει άρωμα «Αφροδίτη της Μήλου»

venus

Μαζί με άλλα επτά αρώματα εμπνευσμένα από έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο μουσείο

Στην επιστράτευση δύο εκ των κορυφαίων ειδικών στο χώρο των αρωμάτων προχώρησε το μουσείο του Λούβρου σε μια προσπάθεια να παρασκευάσει ένα άρωμα με το οποίο θα προσπαθήσουν να δείξουν πώς θα μύρισε η Αφροδίτη της Μήλου.

Πρόκειται για το νέο βήμα του μουσείου το οποίο θα επιχειρήσει να λανσάρει τη δική του σειρά αρωμάτων ένα εκ των οποίων θα είναι εμπνευσμένο και από τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Μοναδική εξαίρεση από τις εμπνεύσεις για τα αρώματα θα είναι η Μόνα Λίζα καθώς αποφασίστηκε ότι το μυστήριο με τον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα έπρεπε να συνεχιστεί.

Ο Ραμντάν Τουχαμί και η Βικτωρία ντε Ταϊλάκ θα τεθούν επικεφαλής μιας ομάδας ειδικών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα σχέδια των υπευθύνων του γαλλικού μουσείου.

«Όλο το εγχείρημα έχει να κάνει με την προσθήκη μιας διάστασης όσφρησης σε μια οπτική εμπειρία, Έχουμε διαλέξει οχτώ κορυφαίους αρωματοποιούς και τους έχουμε δώσει 100% ελευθερία, χωρίς όριο στον διαθέσιμο προϋπολογισμό» δήλωσε ο Τουχαμί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λούβρου «αυτό που θέλουμε με τα αρώματα είναι να βοηθήσουμε να "ξυπνήσουν" όλες οι αισθήσεις των επισκεπτών ενώ βλέπουν όλα τα έργα τέχνης στο μουσείο».

Συνολικά θα παραχθούν οχτώ αρώματα τα οποία θα τεθούν προς πώλησε σε ένα pop-up κατάστημα που θα ανοίξει στις 3 Ιουλίου.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

prothipourgos-skotias

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον επιμένει ότι η Σκωτία αξίζει μία ευκαιρία να αποφασίσει εάν θέλει να γίνει ανεξάρτητη χώρα, διότι αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς την θέλησή της

nkorea

Νέα «κρίσιμη» πυρηνική δοκιμή πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα - Ο επικεφαλής της Εθνικής Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών είπε πως οι δοκιμές είχαν σκοπό την ενίσχυση της άμυνας της Βόρειας Κορέας μέσω της ανάπτυξης νέων όπλων

soudan12

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε πως ο Μπασίρ, 75 ετών, ο οποίος εκδιώχθηκε τον Απρίλιο έπειτα από πολύμηνες διαδηλώσεις στους δρόμους κατά της 30ετούς διακυβέρνησής του, θα σταλεί σε εγκαταστάσεις σωφρονισμού, αντί στη φυλακή, λαμβανομένης υπόψη της ηλικίας του