Κλείνουν τα Sephora στις ΗΠΑ για να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους κατά του ρατσισμού

Κλείνουν τα Sephora στις ΗΠΑ για να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους κατά του ρατσισμού

Η εταιρία θα αφιερώσει την ημέρα στην εκπαίδευση των υπαλλήλων της κατά του ρατσισμού μετά από ένα περιστατικό σε κατάστημα στην Καλιφόρνια

sephora-usa-ena
Η αλυσίδα καταστημάτων με προϊόντα ομορφιάς Sephora ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα κλείσει όλα τα καταστήματά της, τα κέντρα διανομής και τα διοικητικά της γραφεία στις ΗΠΑ για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπαλλήλων της για την πολυπολιτισμικότητα έπειτα από ένα ρατσιστικό περιστατικό που αφορά μια μαύρη τραγουδίστρια η οποία έχει προταθεί για Grammy.

Η μαύρη τραγουδίστρια της R&B SZA αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι έπεσε θύμα διακρίσεων σε ένα κατάστημα Sephora στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

"Ενημερωθήκαμε για ένα περιστατικό στο κατάστημά μας στο Καλαμπάσας και πέραν της άμεσης επικοινωνίας με την SZA συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό ώστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα", δήλωσε μέσω email στο Reuters η Έμιλι Σαπίρο, μια εκπρόσωπος του Sephora. "Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας περιστατικά σαν αυτό. Η φυλετική διάκριση προσώπων δεν είναι ανεκτή από τα Sephora".

Σύμφωνα με την SZA, μια υπάλληλος την οποία κατονόμασε ως "Σάντι" κάλεσε το τμήμα ασφάλειας για να σιγουρευτεί ότι η τραγουδίστρια δεν κλέβει από το κατάστημα. "Συζητήσαμε πολύ. Να έχεις μια ευλογημένη ημέρα Σάντι", έγραψε η SZA σε ανάρτησή της στο Twitter.

Κατά την Σαπίρο το κλείσιμο για μια ημέρα των καταστημάτων Sephora δεν είναι η "απάντηση σε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό" και ο σχεδιασμός για τα "σεμινάρια κατά του αποκλεισμού" βρισκόταν σε εξέλιξη για πολλούς μήνες ενώ μια ευρύτερη εκστρατεία με τίτλο "Ανήκουμε σε κάτι όμορφο" επίσης προετοιμαζόταν για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Sephora και της Louis Vuitton, η LVMH, έχει έδρα της το Παρίσι.

Κλείσιμο
Σε περυσινή συνέντευξή της στο αμερικανικό διαδικτυακό μέσο Refinery29 η SZA είχε δηλώσει ότι στο παρελθόν είχε εργαστεί σε ένα κατάστημα Sephora στο τμήμα δερματολογικών προϊόντων.

"Είσαι μέλος της οικογένειας του Sephora και έχουμε αναλάβει δέσμευση να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της κοινότητάς μας αισθάνονται ευπρόσδεκτα στα καταστήματά μας", ήταν η απάντηση του Sephora στην ανάρτηση της τραγουδίστριας.

Η SZA είχε προταθεί για Grammy και έχει συνεργαστεί με τον ράπερ Κέντρικ Λαμάρ για το τραγούδι "All the Stars" που ακούγεται στην blockbuster ταινία "Μαύρος Πάνθηρας".

Τα σεμινάρια του Sephora πραγματοποιούνται σχεδόν έναν χρόνο μετά το κλείσιμο από τα Starbucks 8.000 καταστημάτων στις ΗΠΑ για εκπαιδευτικά σεμινάρια κατά του ρατσισμού έπειτα από ένα περιστατικό με τον μάνατζερ ενός καφέ στην Φιλαδέλφεια, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα την σύλληψη δύο μαύρων πελατών που περίμεναν έναν φίλο τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης