Κλείνουν 8.000 Starbucks για την εκπαίδευση των υπαλλήλων στην αντιρατσιστική συμπεριφορά!

bucks29-ole

Το περιστατικό με τους δύο μαύρους που συνελήφθησαν πλήγωσε την εικόνα της εταιρείας - Το πρόγραμμα που αφορά πάνω από 175.000 εργαζόμενους, καταρτίστηκε από ακτιβιστές και ειδικούς

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά περισσότερα από 8.000 καταστήματα σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, έλαβε η διοίκηση των Starbucks, προκειμένου το υπαλληλικό προσωπικό να εκπαιδευτεί σε συμπεριφορές που δεν θα χαρακτηρίζονται ρατσιστικές.

Η σύλληψη δύο μαύρων πελατών, μετά από καταγγελία του προσωπικού ενός Starbucks για ύποπτη συμπεριφορά, προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εικόνα της εταιρείας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Starbucks έχει σκοπό, μέσα από την απόφαση να κλείσει για λόγους εκπαίδευσης 8.000 καταστήματα για μία ημέρα, να επανέλθει στη συνείδηση του κόσμου ως μία εταιρεία που δεν αντιμετωπίζει ρατσιστικά τους πελάτες της.

Το πρόγραμμα που αφορά πάνω από 175.000 εργαζόμενους, καταρτίστηκε από ακτιβιστές και ειδικούς.

Οι δυο πελάτες που θίχτηκαν στο περιστατικό αυτό που πλήγωσε την εικόνα της εταιρείας, συμφώνησαν να πάρουν ένα δολάριο αποζημίωση, για συμβολικούς λόγους και το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης να δοθεί για τη χρηματοδότηση προγράμματος κατάρτισης των υπαλλήλων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης