Nike και Adidas σε Τραμπ: Οι δασμοί στα παπούτσια «made in China» θα ήταν καταστροφικοί

Nike και Adidas σε Τραμπ: Οι δασμοί στα παπούτσια «made in China» θα ήταν καταστροφικοί

Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι, η επιβολή δασμών θα είναι καταστροφική για τους Αμερικανούς καταναλωτές αλλά και την οικονομία στο σύνολό της

china43
Tις «φωνές» τους ενώνουν εταιρείες αθλητικών ειδών, όπως, Nike, Adidas και Foot Locker, ζητώντας σε κοινή επιστολή τους από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να επανεξετάσει την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα παπούτσια που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι, η επιβολή δασμών θα είναι καταστροφική για τους Αμερικανούς καταναλωτές αλλά και την οικονομία στο σύνολό της.

Όπως αναφέρει το CNN, η επίμαχη επιστολή, που έχει την υπογραφή πάνω από 173 εταιρειών, απεστάλη στον Τραμπ και βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στιβ Μνούσιν, του υπουργού Εμπορίου, Γιουίλμπορ Ρος και τον επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Λάρι Κούντλοου.

«Εκ μέρους εκατοντάδων εκατομμυρίων καταναλωτών υποδημάτων και εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, σας ζητάμε να σταματήσετε αμέσως αυτή τη δράση, αυξάνοντας τη φορολογική τους επιβάρυνση», αναφέρεται στην επίμαχη επιστολή.

«Η πρότασή σας για πρόσθετους δασμούς σε όλες τις εισαγωγές από την Κίνα ουσιαστικά ζητά από τον Αμερικανό καταναλωτή να περάσει το λογαριασμό. Είναι καιρός να τερματίσουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η επιστολή των εταιρειών αθλητικών ειδών έρχεται λίγες ώρες μετά από αντίστοιχες εκκλήσεις πολλών αμερικανικών εταιρειών.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κίνα αποτελεί βασικό κρίκο στην αλυσίδα προμήθειας των αμερικανικών εταιρειών υποδημάτων.

Το 2017, το 72% όλων των υποδημάτων που εισήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν από την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Ένωσης Λιανεμπορίου.

Επιπλέον, το 26% των υποδημάτων Nike και το 26% των ενδυμάτων της ίδιας εταιρείας κατασκευάστηκαν στην Κίνα το οικονομικό έτος 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης