Οι Ιταλοί πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο ευαίσθητων δεδομένων, όπως της οικονομικής τους κατάστασης και της υγείας τους, και να αποτρέψουν μια μη δημοκρατική χώρα όπως η Κίνα από το να αποκτήσει πρόσβαση, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.
Τα σχόλια του Σαλβίνι έγιναν ως απάντηση σε ερώτηση για τις αμερικανικές ενέργειες σε βάρος του κινεζικού ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό La7, ο Σαλβίνι, που είναι επίσης ηγέτης της Λέγκας, δήλωσε: «Η Κίνα δεν είναι δημοκρατία και έχει ένα ορισμένο πνεύμα ιμπεριαλισμού και ελέγχου». Πρόσθεσε ότι η κινεζική κυβέρνηση επηρεάζει τις κρατικές της εταιρίες.
«Τα ευαίσθητα δεδομένατων Ιταλών πρέπει να παραμείνουν σε ιταλικά χέρια».
Αναφορικά με το μνημόνιο κατανόησης που υπογράφηκε μεταξύ της Ιταλίας και της Κίνας, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι οι διεθνείς συμμαχίες και η ασφάλεια είναι ξεχωριστό ζήτημα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη στήριξη των εγχώριων εταιριών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι