Αδιανόητο: Γιατρός μπορεί να μόλυνε επίτηδες τα 400 παιδάκια και τους 100 ενήλικες που βρέθηκαν θετικοί στον HIV στο Πακιστάν!

Αδιανόητο: Γιατρός μπορεί να μόλυνε επίτηδες τα 400 παιδάκια και τους 100 ενήλικες που βρέθηκαν θετικοί στον HIV στο Πακιστάν!

Ο Muzaffar Ghangharo, που είναι ο ίδιος ασθενής του AIDS, συνελήφθη αυτόν τον μήνα σε σχέση με την υπόθεση της μαζικής μόλυνσης που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη

pakistan-hiv-2
Ένας γιατρός έχει συλληφθεί στο Πακιστάν, όπου περισσότερα από 400 παιδιά και 100 ενήλικες από την ίδια περιοχή έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό HIV μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Muzaffar Ghangharo, που είναι και ο ίδιος ασθενής του AIDS, συνελήφθη αυτόν τον μήνα σε σχέση με την υπόθεση της μαζικής μόλυνσης στη Λαρκάνα, του Νότιου Πακιστάν, που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι τοπικές αρχές πιστεύουν ότι η «επιδημία» ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν ο Ghangharo μόλυνε μαζικά πολλούς από τους ασθενείς. Η αστυνομία τώρα προσπαθεί να προσδιορίσει εάν ο γιατρός μετέδωσε εκούσια την ασθένειά του.

Ο Sikandar Memon, επικεφαλής του Προγράμματος για τον Έλεγχο του AIDS στην επαρχία Σινδ, δήλωσε ότι από τους 13.800 κατοίκους της Λαρκάνα που έχουν ελεγχθεί, 410 παιδιά και 100 ενήλικες βρέθηκαν θετικοί στον HIV.

pakistan-hiv


Κλείσιμο
«Η θλίψη μας τη μέρα που μάθαμε ότι ο γιος μας πάσχει από HIV ήταν μεγάλη», είπε στο Associated Press, η Rehmat Bibi, μητέρα του 10χρονου Ali Raza. Όπως εξηγεί, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα όταν το αγοράκι γύρισε μια μέρα σπίτι τους με πυρετό. Ο ντόπιος γιατρός του συνέστησε ένα σιρόπι για τον βήχα και είπε στην μητέρα του να μην ανησυχεί.

Εκείνη όμως είχε ήδη ακούσει για πρόσφατα κρούσματα του ιού σε γειτονικά χωριά, και έτσι πήγε τον γιο της σε ένα νοσοκομείο για να τον ελέγξουν.

Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο μικρός Αλί συγκαταλέγεται στους 500 ανθρώπους, στην μεγάλη πλειοψηφία τους παιδιά, που μολύνθηκαν πρόσφατα από τον ιό HIV.

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι καταχωρισμένοι φορείς του HIV αγγίζουν τους 23.000. Ωστόσο οι Αρχές πιστεύουν ότι τα νούμερα είναι αρκετά μεγαλύτερα, ενώ ο πιο συνήθης τρόπος μετάδοσης είναι οι μολυσμένες σύριγγες που χρησιμοποιούν «τσαρλατάνοι» γιατροί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης