Φωτογραφίες: Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον «σκληρό» Όρμπαν στον Λευκό Οίκο

Φωτογραφίες: Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον «σκληρό» Όρμπαν στον Λευκό Οίκο

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικρότησε τα «κλειστά σύνορα» του Ούγγρου πρωθυπουργού: «Κάνατε καλή δουλειά και εγγυηθήκατε την ασφάλεια της χώρας σας»

000_1GF1GH
Ένας "σκληρός" αλλά "αξιοσέβαστος" πολιτικός είναι για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο υποδέχτηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Ουάσινγκτον η επίσκεψή του, αφού ο εθνικιστής, υπερσυντηρητικός Ούγγρος ηγέτης κατηγορείται ότι υπονομεύει τη δημοκρατία στη χώρα του.

«Κάνατε καλή δουλειά και εγγυηθήκατε την ασφάλεια της χώρας σας», του είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην αρχή της συνάντησής του στο Οβάλ Γραφείο.

"Είναι ένας σκληρός άνδρας" αλλά "σεβαστός (...) παντού στην Ευρώπη", πρόσθεσε ο Τραμπ, μολονότι ο Όρμπαν, γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές θέσεις του και την κριτική του στις "φιλελεύθερες" δημοκρατίες, εκνεύρισε ακόμη και τη δική του πολιτική οικογένεια, σε σημείο που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανέστειλε τον Μάρτιο τη συμμετοχή του κόμματός του, του Fidesz, στους κόλπους του.

Ο Βίκτορ Όρμπαν "είναι προφανώς κάπως αμφιλεγόμενος όπως κι εγώ όμως αυτό δεν είναι σοβαρό", συνέχισε ο Τραμπ, επαινώντας τον για τη στάση που τήρησε στο μεταναστευτικό. "Κάνατε το σωστό για τη μετανάστευση, όπως λένε πολλοί", διαβεβαίωσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι τα "φρικτά" προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη οφείλονται στις "διαφορετικές" επιλογές που έκαναν άλλοι ηγέτες – υπονοώντας την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ που το 2015 άφησε ανοιχτά τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας...

043_dpa-pa_2049_120265807
043_dpa-pa_2209_120267296
000_1GF1GH
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης