Προκαλεί το ΚΚ Σουηδίας με το άκρως... ερωτικό σποτ του κατά των Ευρωεκλογών!

Προκαλεί το ΚΚ Σουηδίας με το άκρως... ερωτικό σποτ του κατά των Ευρωεκλογών!

Να πάνε να χ@στούν οι ευρωεκλογές, κάντε καλύτερα σεξ, το μήνυμα των Σουηδών Κομμουνιστών που απέχουν παραδοσιακά από την εκλογική διαδικασία

det-finns
Με τίτλο «υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνει κανείς την ημέρα των εκλογών», το viral βίντεο του Κομμουνιστικού Κόμματος ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να μείνουν μακριά από τις κάλπες των επικείμενων Ευρωεκλογών και να ασχοληθούν με πιο απολαυστικές δραστηριότητες. Το μήνυμα της αποχής από τις εκλογές οπτικοποιείται μάλιστα στο «πικάντικο» σποτ από τις ερωτικές περιπτύξεις ενός ζευγαριού που, αντί να πάει να ψηφίσει, γδύνεται και πέφτει στο κρεβάτι, ρίχνοντας... «μαύρο δαγκωτό» στις Ευρωεκλογές.

Το σουηδικό Κομμουνιστικό Κόμμα απέχει τόσο από τις Εθνικές όσο και από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, για λόγους οικονομικούς και ιδεολογικούς, ενώ υποστηρίζει και την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Συμμετέχει μόνο στις δημοτικές εκλογές, και σε συγκεκριμένες περιφέρειες της Σουηδίας.

Την περίοδο των Ευρωεκλογών το ΚΚ συνηθίζει να μποϊκοτάρει την διαδικασία με στοχευμένες εκστρατείες και - συχνά προκλητικά - σποτ. Η φετινή καμπάνια κατά της εκλογικής αναμέτρησης έχει ως σύνθημα το «Skit i Eu Valet», που μεταφράζεται ελεύθερα ως «Να πάνε να χ@στούν οι Ευρωεκλογές» και έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.


Det finns bättre saker att göra på valdagen


Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τυπου του κόμματος στην εφημερίδα Nyheter Idag, την παραγωγή του σποτ ανέλαβε το ίδιο το ΚΚ, «με τη βοήθεια κάποιων φίλων», ενώ οι πρωταγωνιστές στο βιντεάκι είναι ένα αληθινό ζευγάρι. Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα, ο Σιμόν Ρένερ χαρακτήρισε το σποτ «ηθελημένα προκλητικό», εξηγώντας ότι το νόημα ήταν «να ενοχλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο».

Κλείσιμο
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας εάν το ΚΚ ανησυχεί μήπως το σποτ δυσαρεστήσει κάποια άτομα του αριστερού χώρου της χώρας, δεδομένου ότι οι πρωταγωνιστές της ερωτικής σκηνής είναι ένα συμβατικό λευκό, straight ζευγάρι, ο Ρένερ απάντησε αρνητικά. «Δεν απευθυνόμαστε κυρίως στα άτομα που ζουν στο Södermalm (τρέντι συνοικία της Στοκχόλμης). Απευθυνόμαστε κυρίως στην εργατική τάξη. Η μεσαία τάξη του Södermalm δεν είναι το target group μας. Εξάλλου είναι διασκεδαστικό να τους εκνευρίζεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σποτ απαγορεύτηκε αρχικά από το Facebook μετά από καταγγελίες ότι παραβιάζει τους κανονισμούς της πλατφόρμας.

Ωστόσο το ΚΚ ζήτησε να αναθεωρηθεί η απόφαση, και πλέον το σποτ είναι και πάλι διαθέσιμο στη σελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης