Μαλαισία: Γλίτωσε τη θανατική ποινή η γυναίκα που συνελήφθη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Μαλαισία: Γλίτωσε τη θανατική ποινή η γυναίκα που συνελήφθη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Ο 45χρονος ετεροθαλής αδελφός του «ελέω θεού» ηγέτη της Βορείου Κορέας δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2017 στη Μαλαισία - Οι δύο γυναίκες που είχαν συλληφθεί ήταν μέχρι πρότινος αντιμέτωπες με την θανατική ποινή

20926400
Την ελευθερία της θα αποκτήσει ξανά μετά από δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής η 30χρονη Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ, που το 2017 είχε συλληφθεί μαζί με μία άλλη γυναίκα από την Ινδονησία για την δολοφονία του 45χρονου Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2017 στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες, οι οποίες έφεραν σε επαφή το πρόσωπο του 45χρονου άνδρα με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX, που έχει χαρακτηριστεί ως όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους η 30χρονη από το Βιετνάμ και η 27χρονη Σίτι Αϊσάχ από την Ινδονησία δήλωναν αθώες και υποστήριξαν ότι εξαπατήθηκαν από πράκτορες της Βορείου Κορέας, που τις έπεισαν πως συμμετείχαν σε τηλεοπτικό σόου ριάλιτι και όχι σε δολοφονία! Σύμφωνα με τον νόμο στη Μαλαισία αν το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες οι δύο γυναίκες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες με την θανατική ποινή.

Όμως, η συγκατηγορούμενη της Χουόνγκ έχει αφεθεί ελεύθερη από τον περασμένο μήνα με παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Μαλαισίας και ύστερα από άσκηση πολιτικών πιέσεων από την Τζακάρτα ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως το δικαστήριο απάλλαξε την Χουόνγκ από την κατηγορία της δολοφονίας και την έκρινε ένοχη μόνο για συμμετοχή σε πρόκληση θανατηφόρου χτυπήματος με επικίνδυνο όπλο. Ο δικαστής χαρακτήρισε την κατηγορούμενη
«πολύ, πολύ τυχερή» αφού της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών, η οποία υπολογίζεται από την ημέρα της κράτησής της, το 2017.

Ο δικηγόρος της 30χρονης γυναίκας δήλωσε πως ελπίζει η πελάτισσά του να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου αφού η ποινή της αναμένεται να μειωθεί κατά το ένα τρίτο λόγω καλής διαγωγής. Η κατηγορούμενη καθώς έβγαινε από την δικαστική αίθουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν πως είναι «ευτυχισμένη» και χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «δίκαιη».

Κλείσιμο
Οι συνήγοροι και των δύο γυναικών είχαν τονίσει στο δικαστήριο πως οι κατηγορούμενες ήταν «πιόνια» μιας πολιτικής δολοφονίας με ξεκάθαρους δεσμούς με την πρεσβεία της Βορείου Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ και πως εκείνες δεν είχαν καμία πρόθεση να διαπράξουν φόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης