Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε μαζί του αντίδοτο όταν τον σκότωσαν

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε μαζί του αντίδοτο όταν τον σκότωσαν

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ έφερε πάνω του μπουκαλάκια με αντίδοτο της ουσίας με την οποία τον σκότωσαν

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε μαζί του αντίδοτο όταν τον σκότωσαν
Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδερφού του αρχηγού της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Ο Κιμ Γιονκγ Ναμ, που πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, όταν του έριξαν το ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο, γνωστό ως νευροτοξικό παράγοντα VX, είχε πάνω του 12 μπουκαλάκια που περιείχαν ατροπίνη, που είναι το αντίδοτο του VX. 

Η ανακάλυψη έγινε από τους γιατρούς που διεξήγαγαν τις τοξικολογικές εξετάσεις, που διέρρευσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μαλαισίας. 

Κλείσιμο
Δήλωσαν αθώες

Την ίδια ώρα, οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ δήλωσαν ότι δεν είναι ένοχες για τη δολοφονία του. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ξεγελάστηκαν και νόμισαν ότι έπαιρναν μέρος σε τηλεοπτική φάρσα. Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο θανάτου με απαγχονισμό. 

Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου δείχνουν δύο γυναίκες να πλησιάζουν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ πριν πετάξουν κάτι στο πρόσωπό του. Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται κάθε εμπλοκή στη δολοφονία. Όμως, στο δικαστήριο, οι κατήγοροι υποστήριξαν ότι υπάρχει εμπλοκή τεσσάρων ανδρών από τη Βόρεια Κορέα. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν αποξενωμένος από την οικογένεια, ενώ περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο Μακάου, στην κεντρική Κίνα και τη Σιγκαπούρη. 

Είχε μιλήσει και στο παρελθόν ενάντια στον δυναστικό έλεγχο της οικογένειάς του στη Βόρεια Κορέα και το 2012, δημοσιεύτηκε μια φράση του σε βιβλίο με την οποία υποστήριζε ότι ο ετεροθαλής του αδερφός δεν είχε ηγετικές ικανότητες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης