Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για εμπλοκή στη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για εμπλοκή στη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βοήθησε τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ – Η Ρωσία «παρέδωσε στη Βόρεια Κορέα βιολογικές ουσίες»

kim_jong_nam
Για εμπλοκή στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, κατηγόρησε τη Ρωσία η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την Νίκι Χέιλι, η Ρωσία συνέδραμε τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας, παραδίδοντας βιολογικές ουσίες.

«Όταν η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ , αυτό έγινε με την συνδρομή της Ρωσίας, η οποία παρέδωσε στην Βόρειο Κορέα βιολογικές ουσίες» ισχυρίσθηκε η Χέϊλι στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τις κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος μάλιστα κατήγγειλε ότι η Ρωσία βοηθάει την Βόρειο Κορέα να παρακάμψει το καθεστώς των κυρώσεων προμηθεύοντας την με πετρέλαιο, κάτι που παραβιάζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κίνα προειδοποιεί για «ολέθριο τέλος» στην αντιπαράθεση με την Πιονγκγιάνγκ

Από την πλευρά του, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ Μα Ζαοξού δήλωσε ότι η χώρα του εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ωστόσο ότι η αντιπαράθεση με την Πιονγιάνγκ μπορεί να έχει «ολέθριο τέλος». Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να μείνει ενωμένο στο ζήτημα αυτό.

Δολοφονήθηκε στη Μαλαισία με νευροτοξικό αέριο

Ο Κιμ Γιονγκ – Ναμ, ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, στις 13 Φεβρουαρίου 2017.

Η δολοφονία έγινε κατά την αναμονή του για check-in, όταν ξαφνικά τον πλησίασαν δύο γυναίκες και του πέταξαν στο πρόσωπο το νευροτοξικό αέριο VX.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης