Ethiopian Airlines: Στο εξωτερικό για εξέταση τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης

Ethiopian Airlines: Στο εξωτερικό για εξέταση τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης

Η ομάδα των ερευνητών θα αποφασίσει σε ποια χώρα θα σταλούν - Δεκάδες χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για τα Boeing 737 MAX, ενώ πολλές εταιρείες καθήλωσαν το στόλο τους

20830393
Στο εξωτερικό θα σταλούν για εξέταση τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines, το οποίο συνετρίβη την Κυριακή, έξι λεπτά μετά την απογείωσή του, στοιχίζοντας τη ζωή 157 ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, η δυνατότητα εξέτασής τους δεν υπάρχει στην Αιθιοπία και διευκρίνισε ότι "η ομάδα των ερευνητών θα αποφασίσει το πού".

"Δεν υπάρχει δυνατότητα εδώ, επομένως τα μαύρα κουτιά θα σταλούν αλλού για να εξεταστούν", είπε ο εκπρόσωπος.

Τα μαύρα κουτιά -ο καταγραφέας συνομιλιών του πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης- ανασύρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος την Δευτέρα σε απόσταση 60 χλμ από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ethiopian Airlines στο CNN σήμερα, τα μαύρα κουτιά πιθανόν να μεταφερθούν "σε μια πιο κοντινή χώρα στην Ευρώπη" αντί στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς αν τα μαύρα κουτιά από την πτήση ET 302 που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Τιγουόλντε Γκέμπρε Μάριαμ απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Κλείσιμο
Ο ίδιος πρόσθεσε: "Μπορεί να μεταφερθούν σε μια πιο κοντινή χώρα στην Ευρώπη με κριτήριο την εγγύτητα και την ταχύτητα", απάντησε.

Η αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία ανάγκασε πολλές χώρες να καθηλώσουν τόσο τον στόλο των εν λόγω Boeing, όσο και να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους για την διέλευσή τους.

Χθες, την  πλήρη  απαγόρευση των πτήσεων για το Boeing 737 Max στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA),  και μετά τις ανάλογες αποφάσεις αρκετών χωρών.

Καθηλώνονται όλο και περισσότερα  Boeing 737 MAX

Σήμερα, η  υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλει τη χρήση των Boeing 737 MAX 9 εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλειά τους.

Η υπηρεσία επεσήμανε ότι θα αναστείλει προσωρινά τη χρήση των αεροσκαφών αυτών που διαθέτει στον στόλο της η αεροπορική εταιρεία Thai Lion Air για διάστημα επτά ημερών, ξεκινώντας από σήμερα, και θα εξακολουθήσει να εξετάζει μέτρα ασφαλείας.

Από την απόφαση αυτή επηρεάζονται και τα τρία αεροσκάφη Boeing 737 MAX  της Thai Lion Air.

Εξάλλου και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε σε όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX να προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού και να πετούν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο NNA.

Από την πλευρά της η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την προσγείωση και την απογείωση των Boeing 737 MAX στα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η απόφαση αυτή ελήφθη για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει η απαγόρευση αυτή.

Καμία από τις αεροπορικές εταιρείες της Αιγύπτου δεν διαθέτει Boeing 737 MAX στον στόλο της, τονίζει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης